Antena 3 CNN Actualitate Guvernul vrea renunţarea la MCV: ”Există premise ca acest mecanism să nu mai fie necesar”

Guvernul vrea renunţarea la MCV: ”Există premise ca acest mecanism să nu mai fie necesar”

Guvernul vrea renunţarea la MCV: ”Există premise ca acest mecanism să nu mai fie necesar”
Sursa foto: Foto: gov.ro
27 Ian 2016   •   17:30

Guvernul vrea renunţarea la MCV, adică supravegherea Justiţiei de către Comisia Europeană, pentru că cel mai recent raport, publicat astăzi, este unul pozitiv, al treilea la rând, deci Executivul consideră că sunt toate premisele pentru renunţarea la acest mecanism, a anunțat Alessandra Stoicescu, la 100 de minute, de la Antena 3.

În acest raport MCV sunt criticaţi parlamentarii, nominalizaţi fiind Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu, pentru poziţiile lor critice. Documentul se mai referă şi la incendiul de la Colectiv.

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat miercuri că raportul privind MCV este în general unul bun, iar Comisia Europeană arată că în acest an s-au obținut progrese în domeniul judiciar.

"Raportul așa cum este — în general un raport bun — se înscrie în seria ultimelor două rapoarte. (...) Comisia Europeană arată că în acest an s-au obținut progrese în domeniul judiciar. (...) În ansamblu, sistemul judiciar a continuat să dea dovadă de profesionalism și profit de faptul că sunt în fața presei ca să mulțumesc judecătorilor și procurorilor din România pentru efortul pe care l-au făcut în toată această perioadă de zece ani de când avem acest mecanism instituit", a spus Prună, într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria.

Aceasta a adăugat, referitor la MCV, că "există premise destul de clare ca într-un orizont de timp apropiat acest mecanism să nu mai fie necesar", dar a evitat să se pronunțe asupra datei la care ar urma să fie eliminat.



×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close