Antena 3 CNN Actualitate Iarnă timpurie în China. Autorităţile au crescut artificial abundenţa ninsorilor (VIDEO)

Iarnă timpurie în China. Autorităţile au crescut artificial abundenţa ninsorilor (VIDEO)

Iarnă timpurie în China. Autorităţile au crescut artificial abundenţa ninsorilor (VIDEO)
Sursa foto: Ninsori Beijing
01 Noi 2009   •   13:36

Capitala Chinei se confruntă timpuriu cu prima zăpadă din acest an. Ninsoarea i-a luat prin surprindere pe locutorii Beijingului care nu erau obişnuiţi ca iarna să ajungă la ei mai devreme de luna ianuarie.

Temperaturile foarte scăzute pentru această perioadă a anului au transformat ploile torenţiale din ultimele zile în ninsori abundente. Capitala chineză a fost acoperită cu zăpadă, spre deliciul, dar şi nemulţumirea oamenilor care au fost luaţi pe nepregătite. ?Cred ca iarna a venit totuşi prea repede, nu am fost pregătită. Mi-am luat totuşi haine groase şi am anunţat pe toată lumea să se pregătească de iarnă?, povesteşte o femeie din Beijing.

Autorităţile chineze au declarat că au fost nevoiţi să crească artificial abundenţa ninsorilor, pentru a mai atenua din seceta cu care se confruntă China de mai bine de patru luni. Oamenii spun totuşi că prima zăpadă are şi o parte pozitivă.

Ninsoarea abundentă a îngreunat traficul capitalei chineze, dar nu au fost înregistrate accidente grave.Institutul Meteorologic Chinez a anunţat că temperaturile vor scădea în continuare, până la -14 grade Celsius.



Antena 3

×
Parteneri
Leguma cu care românii au dat lovitura în această perioadă E 30 lei kg!
x close