Antena 3 CNN Actualitate Ilie Sârbu: Agricultorii vor primi la timp subvenţiile promise

Ilie Sârbu: Agricultorii vor primi la timp subvenţiile promise

Ilie Sârbu: Agricultorii vor primi la timp subvenţiile promise
Sursa foto: Ilie Sarbu
03 Apr 2009   •   23:56

Agricultorii vor primi la timp toate subvenţiile promise şi prevăzute în buget, a anunţat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la Sibiu, ministrul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, Ilie Sârbu. ?Sunt extrem de preocupat de ce se întâmplă cu subvenţiile, plăţile directe care au fost întârziate cu un an. Tot ce am prins în buget, toate tipurile de subvenţii vor fi plătite. Facem eforturi extraordinare cu noua echipă de la Agenţia de Plăţi în Agricultură, să efectuăm plăţile la timp. Nu pot să mai accept întârzieri, explicaţii?, a afirmat ministrul.

El i-a avertizat pe şefii direcţiilor agricole judeţene care au plătit mai puţini bani pentru subvenţia de motorină că vor fi demişi săptămâna viitoare. ?În urma anchetei efectuate la Direcţia Agricolă Timiş am fost surprins. Cei de la Timiş şi din aproape toate judeţele au decis în mod unilateral şi nu au acordat decât 22 de lei, nu 39 de lei pe hectar de motorină. Acum va fi 39 de lei pe hectar. Sancţiunile vor urma oricum, prin schimbarea lor (a directorilor - n.r.), săptămâna viitoare?, a spus Sârbu.

Ministerul Agriculturii va avea bani pentru toate plăţile promise, chiar dacă Guvernul va lua temporar, sub formă de împrumut, din visteria acestuia aproape două miliarde de lei. ?La rectificarea bugetară, am convenit în guvern, cu domnul ministru Pogea, că vor fi luate două miliarde sub formă de împrumut. Sunt bani disponibili. Pentru o perioadă, la rectificare şi până în toamnă, când vine vârful de plăţi la noi, se pot utiliza aceşti bani?, a susţinut ministrul Ilie Sârbu.

Agerpres

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close