Antena 3 CNN Actualitate Iliescu şi Băsescu - războiul cu presa

Iliescu şi Băsescu - războiul cu presa

Iliescu şi Băsescu - războiul cu presa
26 Mai 2007   •   16:08

Năravurile rele par să se transmită de la un preşedinte la altul. După ce Ion Iliescu a intrat în război cu presa şi a interzis jurnaliştilor de la un ziar central să participe la evenimentele de la Cotroceni, a venit timpul ca Traian Băsescu să recurgă la o metodă similară. Şeful statului nu a permis Antenei 3 să-l însoţească la cea de-a XIV-a reuniune a şefilor de stat din Europa Centrală, care are loc la Brno, în Cehia, după ce, în prealabil echipa postului nostru de televiziune a fost invitată să participe la acest eveniment.

Traian Băsescu şi Ion Iliescu, dincolo de divergenţele pe care le-au avut de-a lungul anilor, au totuşi un punct comun - nu suportă ziariştii critici. Fostul preşedinte a atacat în mai multe rânduri mass-media. În timpul unui miting, Iliescu, deranjat de întrebările unui jurnalist, i s-a adresat acestuia cu apelativul "Măi animalule!". Şi nu a fost singura ieşire nervoasă a fostului preşedinte.

Un limbaj asimilat cu uşurinţă şi de Traian Băsescu. În cei peste doi ani la Cotroceni, replicile preşedintelui la adresa reprezentanţilor presei au frizat de multe ori vulgarul. Ultimul episod şi poate cel mai dur s-a consumat în ziua referendumului când preşedintele i-a smuls telefonul din mână colegei noastre Andreea Pană şi a numit-o ţigancă împuţită. Incidentul a avut loc la scurt timp după ce, în campania pentru referendum, Ion Iliescu era catalogat de Traian Băsescu drept oligarh şi profitor de revoluţie.

Asemănarea nu se opreşte aici, iar Traian Băsescu duce războiul cu presa pe noi culmi. Şeful statului nu a permis Antenei 3 să-l însoţească la cea de-a XIV-a reuniune a şefilor de stat din Europa Centrală, care are loc la Brno, în Cehia. Şi asta după ce în prealabil mai precis în urmă cu o lună jumătate postul nostru a fost invitat să participe la acest eveniment. Un gest similar cu cel al lui Ion Iliescu, care atunci când era preşedinte a ridicat acreditarea de la Palatul Cotroceni pentru "Evenimentul Zilei".

BĂSESCU DESPRE O JURNALISTĂ: ŢIGANCĂ ÎMPUŢITĂ {v}basescu1.avi{/v} (1) - {v}basescu3.avi{/v} (2) - {v}basescu2.avi{/v} (3) - {v}basescu_4.avi{/v} (4)

Antena 3

×
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close