Antena 3 CNN Actualitate Imagini cu locul în care a fost găsit tabloul lui Picasso furat de hoții români

Imagini cu locul în care a fost găsit tabloul lui Picasso furat de hoții români

Imagini cu locul în care a fost găsit tabloul lui Picasso furat de hoții români
Sursa foto: foto- captură Antena 3
18 Noi 2018   •   13:07

Informații noi în legătură cu tabloul lui Picasso, furat în urmă cu șase ani, din Olanda, de niște hoți români. Astăzi a fost descoperit îngropat la rădăcina unui copac, cu ajutorul unei scriitoare de origine română. 

Tabloul „Tete d'Arlequin” era învelit într-un plastic. Acesta a fost predat autorităților române, care urmează să trimită tabloul la Muzeul de Artă al României pentru a fi evaluat și a se afla dacă este original sau nu. 

Scriitoarea Mira Feticu a scris un roman de mare succes în urma căruia a primit o scrisoare anonimă de zece rânduri în care i se dădeau indicii legate de unde este îngropat celebrul tablou. 

„Să sperăm că e un film bun și nu un film prost. Adică să sperăm că tabloul este autentic. Eu am primit acum vreo 10 zile un plic din România nesemnat și în plic era o scrisoare bătută la mașină în care cineva îmi dădea indicii cu privire la unul dintre tablourile furate în 2012 de patru români. În primă fază nici n-am înțeles despre ce e vorba. Am ajuns seara acasă și am recitit scrisoarea și am văzut titlul tabloului și mi-a picat fisa. Și l-am sunat pe unul dintre polițiștii care s-a ocupat de caz. A zis că mă va suna înapoi, dar nu m-a sunat. Și atunci m-am întrebat ce să fac și am hotărât să vin în București și ne-am dus acolo unde era indicat în scrisoare. Am hotărât cu Poliția Română că nu vă pot spune unde”, a povestit Mira Feticu. 

Avocata unuia dintre hoți a povestit la Antena 3 că a susținut de la început că tablourile nu au fost arse, că unul dintre hoți i-a spus că acestea au fost îngropate. 

Tabloul valorează un milion și jumătate de euro, a explicat un expert. 

×
Subiecte în articol: romani
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close