Antena 3 CNN Actualitate Încă un oraş mare din ţară în care masca devine obligatorie

Încă un oraş mare din ţară în care masca devine obligatorie

Masca de protecţie devine obligatorie şi în centrele pietonale ale oraşelor din judeţul Timiş, în urma deciziei Comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă.

Încă un oraş mare din ţară în care masca devine obligatorie
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    18 Aug 2020   •   10:50

Timişoara nu face excepţie, deşi primarul Nicolae Robu s-a opus în trecut purtării măştii în spaţiile deschise din centrul oraşului.

Potrivit hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiş, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în spațiile publice deschise, respectiv în piețe comerciale, târguri, oboare, piețe de vechituri, piețe agroalimentare, zone de așteptare, cozi formate la intrarea în diverse instituții, autorități, societăți comerciale, stații transport public, pe peronul gărilor, în autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, în grădini de vară, la festivaluri publice și private, la evenimente culturale publice și private și manifestări publice, în pelerinaje, la ceremonii religioase, slujbe și rugăciuni colective, în zonele de promenadă aglomerate și centrele pietonale ale orașelor, pe faleze (malurile râurilor). 

Cine este scutit de portul măştii

Toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani au obligaşia să poarte mască de protecție, pentru  a se evita astfel limitarea răspândirii infecţiei cu coronavirus.

Potrivit aceleiaşi hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiş, în interiorul localităților se interzice circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de şase persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.
 

×
Subiecte în articol: Timis mască
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close