Antena 3 CNN Actualitate Incendiu, la rafinăria Petromidia din Năvodari: Doi oameni au murit

Incendiu, la rafinăria Petromidia din Năvodari: Doi oameni au murit

Incendiu, la rafinăria Petromidia din Năvodari: Doi oameni au murit
05 Noi 2009   •   23:08
UPDATE: Bilanţul victimelor se ridică la doi morţi şi un rănit. O a treia persoană, dată dispărută, a fost găsită înte timp de autorităţi. Se pare că aceasta nu se afla la serviciu în momentul producerii incidentului.





Un puternic incendiu a izbucnit, joi seară, la rafinăria Petromidia din Năvodari. Din primele informaţii reiese că unul dintre muncitori a murit, iar altul se află în stare gravă, suferind arsuri pe circa 70% din suprafaţa corpului. De asemenea, alte două persoane sunt date dispărute.

Incidentul s-a produs în jurul orei 23:00. Flăcările au izbucnit la o instalaţie de granulaţie de la rafinărie.

La locul incidentului au fost trimise mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi patru ambulanţe.

Deocamdată nu se cunosc cauzele producerii acestui incendiu.

Petromidia este un complex industrial din oraşul Năvodari, format în principal dintr-o rafinărie şi o uzină petrochimică. Are o capacitate maximă de prelucrare a ţiţeiului de 4,8 milioane de tone pe an.

Acesta nu este primul incident de acest fel petrecut la rafinăria Petromidia. Din 2001 şi până în prezent, alte şapte incendii au avut loc acolo. Cinci dintre acestea s-au produs numai în anul 2008.

Cel mai recent a avut loc pe 17 decembrie 2008, când unul dintre rezervoare, având o capacitate de 50.000 de tone de ţiţei şi fiind trei sferturi plin, a izbucnit în flăcări. Pompierii au intervenit atunci cu opt autospeciale, iar incidentul nu s-a soldat cu victime.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: incendiu rafinarie
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close