Antena 3 CNN Actualitate Incendiu, provocat pentru un exerciţiu al pompierilor, la un pas de a scăpa de sub control (VIDEO)

Incendiu, provocat pentru un exerciţiu al pompierilor, la un pas de a scăpa de sub control (VIDEO)

Incendiu, provocat pentru un exerciţiu al pompierilor, la un pas de a scăpa de sub control (VIDEO)
Sursa foto: Incendiu
10 Apr 2009   •   09:25

Un exerciţiu de salvare a 150 de pasageri, dintr-un avion prăbuşit, a fost la un pas să ducă la un incident real, la Galaţi. Nu pentru că ar fi căzut vreun avion, ci pentru că incendiul simulat s-a extins rapid, din cauza vântului. Cele 100 de persoane, implicate în exerciţiu, au acţionat însă la timp şi au lichidat incendiul înainte ca flăcările să ajungă la firele de curent, din apropiere.

Incendiul a fost provocat special pentru exerciţiu. Pompierii cunoşteau scenariul, dar au avut mari emoţii în momentul în care au văzut cum vântul înteţeşte flăcările iar incendiul scapă de sub control.



Potrivit scenariului, incendiul ar fi izbucnit în urma unei aterizări forţate. Avionul ar fi suferit avarii majore la motoare şi la aripa dreaptă iar combustibilul scurs ar fi provocat deflagraţia. Nu înainte însă ca echipele de intervenţie să reuşească să îi salveze pe cei 150 de pasageri.

La simulare au luat parte peste 100 de pompieri, poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, militari şi cadre medicale.

Antena 3

×
Subiecte în articol: incendiu exercitiu
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close