Antena 3 CNN Actualitate Începe procesul caprelor și struților lui Greblă

Începe procesul caprelor și struților lui Greblă

Începe procesul caprelor și struților lui Greblă
09 Noi 2015   •   20:44

Magistraţii Înaltei Curţi de Casație și Justiție au respins cererile formulate de fostul judecător CCR Toni Greblă, prin care acesta a sesizat nelegalitatea rechizitoriului DNA prin care a fost trimis în judecată pentru infracţiuni de corupţie. Instanța a hotărât că procesul poate începe, dar Greblă mai are o cale de atac.

Dosarul în care Toni Greblă va fi judecat cuprinde celebrele acuzaţii că fostul judecător al Curţii Constituţionale a primit mită de la un fin al său, Ion Bârcină, două rochii, dar şi că a condus un autoturism pus la dispoziţie de acelaşi fin, precum că ar fi beneficiat şi de materiale electorale, constând în agrafe de birou şi afişaj. Alte acuzaţii se referă la deţinerea de către Toni Greblă a unei ferme de capre şi a unor struţi, cu a căror carne ar fi făcut comerţ în Federaţia Rusă, încălcând astfel embargoul instituit de Moscova.

În primăvara acestui an, procurorii DNA au cerut şi obţinut din partea Senatului aviz pentru reţinerea şi arestarea preventivă a lui Toni Greblă, pentru aceste infracţiuni. Ajunşi, însă, cu cererea de arestare în faţa instanţelor, procurorii nu au mai avut acelaşi succes, magistraţii considerând, la vremea respectivă, că aşa-zisele fapte imputate nu întrunesc cerinţele legale pentru arestarea făptuitorului.

Mai mult, pe jurnalul.ro.

×
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close