Antena 3 CNN Actualitate Inedit Ea este cea mai bătrână persoană din lume. Maria a împlinit 117 ani și este activă pe rețelele de socializare

Ea este cea mai bătrână persoană din lume. Maria a împlinit 117 ani și este activă pe rețelele de socializare

Maria Branyas Morera, cea mai bătrână persoană din lume, a împlinit 117 ani. La venerabila sa vârstă, femeia este activă pe rețelele de socializare.

Ea este cea mai bătrână persoană din lume. Maria a împlinit 117 ani și este activă pe rețelele de socializare
Sursa foto: X | Super Àvia Catalana
de Ioana Mircea    |    05 Mar 2024   •   22:30

Maria Branyas Morera a împlinit ieri venerabila vârstă de 117 ani. Aceasta a devenit oficial cea mai bătrână persoană din lume. 

Maria Branyas, născută în 1907 în San Francisco în plin al doilea val de ciumă bubonică, a devenit un fenomen pe rețelele sociale, în special pe platforma X, unde are 16.000 de urmăritori cărora le oferă periodic detalii despre viața sa și cum se simte la venerabila vârstă de 117 de ani.

Viața ei a fost un periplu fascinant, începând cu perioada Primului Război Mondial, când familia ei a decis să se întoarcă în Spania. În timpul călătoriei, pierderea tatălui și propriul accident care i-a afectat auzul la o ureche au fost doar începutul unor experiențe care au făcut-o să-și descopere puterea de a depăși provocările.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți vedea mai multe imagini cu Maria Branyas Morera.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Maria Branyas Morera a traversat cele două Războaie Mondiale, pandemia de gripă spaniolă, Războiul Civil Spaniol și, mai recent, pandemia de COVID-19. La 117 ani, ea deține oficial titlul de cea mai bătrână persoană din lume, succedând călugăriței franceze Sora Andre, decedată la 118 ani, în ianuarie 2023.

Cu toate că a trăit de-a lungul unor perioade istorice turbulente, Maria Branyas Morera continuă să fie o prezență activă pe rețelele sociale. „Bună dimineața, lume. Astăzi împlinesc 117 ani. Am ajuns atât de departe", a scris ea ieri pe platforma X.

Ceea ce atrage atenția oamenilor de știință este starea excepțională de sănătate a Mariei la o vârstă atât de înaintată. Oamenii de știință, conduși de Manel Esteller, au observat că are o minte complet lucidă și nu prezintă nicio boală cardiovasculară, fapt rar întâlnit la persoanele în vârstă.

Maria Branyas Morera a fost de acord să participe la teste efectuate de oamenii de știință, sperând că rezultatele vor oferi informații valoroase despre secretele longevității. Motivată de dorința de a împărtăși aceste secrete cu lumea, ea speră că descoperirile ar putea contribui la o viață mai lungă și pentru alții, potrivit dailymail.co.uk.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close