Antena 3 CNN Actualitate Inedit Voi cu Voicu. Copii români vânduți ca o marfă! Un francez de 33 de ani și-a găsit mama naturală în România

Voi cu Voicu. Copii români vânduți ca o marfă! Un francez de 33 de ani și-a găsit mama naturală în România

"Sunt român la inimă și francez din punct de vedere cultural", mărturisește Aurelian, un tânăr adoptat din Brașov de o familie de francezi. Potrivit statisticilor,

Voi cu Voicu. Copii români vânduți ca o marfă! Un francez de 33 de ani și-a găsit mama naturală în România
23 Feb 2020   •   17:34

Aurelian avea 20 de ani și devenea pentru a doua oară orfan.

În plus, era tutorele surorii sale mai mici, adoptate din Franța. Acela a fost momentul în care căutând dosarul ei de adopție a dat pentru prima oară de al lui și a văzut șocat detalii dintr-o viață care parcă era a altcuiva și care îi fusese ascunsă intenționat.

Tot atunci a văzut că avea două certificate de naștere, unul din 1987, în care scria că s-a născut la Brașov, și unul din 1990, imediat după adopție, în care locul nașterii era Franța.

Printre hârtii îngălbinite găsește și o înștiințare din partea statului francez conform căreia adopția sa nu ar fi fost legală, deși exista și acordul scris al mamei naturale.

Povestea integrală, în materialul "În premieră" prezentat, duminică de Mirela Voicu la Voi cu Voicu:

Potrivit psihologului Ligia Moise, nivelul scăzut de cultură a făcut posibil fenomenul vânzării copiilor români ca o marfă în anii '90.

×
Subiecte în articol: Voi cu Voicu
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close