Antena 3 CNN Actualitate Inedit La 90 de ani, Căpitanul Kirk din Star Trek zboară cu nava lui Jeff Bezos acolo unde puțini au ajuns înainte

La 90 de ani, Căpitanul Kirk din Star Trek zboară cu nava lui Jeff Bezos acolo unde puțini au ajuns înainte

Compania spațială fondată de miliardarul Jeff Bezos a confirmat că actorul William Shatner va zbura la limita spațiului cosmic cu vehiculul conceput de Blue Origin.

La 90 de ani, Căpitanul Kirk din Star Trek zboară cu nava lui Jeff Bezos acolo unde puțini au ajuns înainte
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Oct 2021   •   16:56

Zborul cu va avea loc în data de 12 octombrie. 

Shatner, în vârstă de 90 de ani, l-a interpretat pe Căpitanul James T. Kirk, comandantul navei spațiale Enterprise în emblematicul serial SF Star Trek.

Actorul a apărut în primul episod din Star Trek, în 1966, și a interpretat personajul Kirk pe parcursul a trei sezoane.

A continuat epopeea Căpitanului Kirk în producția cinematografică Star Trek: Filmul (1979) și în alte șase filme pentru marele ecran.

Zborul Căpitanului Kirk, la trei luni după cursa inaugurală Blue Origin

Zborul din 12 octombrie are loc la mai puțin de trei luni după misiunea în timpul căreia compania americană a transportat primii săi patru pasageri pe orbită, inclusiv pe fondatorul său, miliardarul Jeff Bezos.

Între cei patru care vor urca la bordul capsulei New Shepard pe 12 octombrie, două nume au fost deja anunțate și alte două vor fi dezvăluite "în zilele următoare", potrivit Blue Origin.

Unul dintre pasageri va fi Chris Boshuizen, fost inginer de la NASA şi co-fondator al Planet Labs, o companie privată americană care fotografiază în fiecare zi Pământul, realizând imagini de înaltă rezoluție cu ajutorul unor sateliți.

"Această misiune este împlinirea celui mai mare vis al meu din copilărie", a declarat Boshuizen, citat în comunicat Blue Origin.

Celălalt turist spațial deja cunoscut este Glen de Vries, co-fondator al companiei Medidata Solutions, specializată în software de monitorizare a studiilor clinice pentru industria farmaceutică şi cumpărată în 2019 de Dassault Systemes.

Lansarea din 12 octombrie va avea loc în vestul statului american Texas, la ora locală 08:30.

×
Subiecte în articol: William Shatner Jeff Bezos
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close