Antena 3 CNN Actualitate Inspectorii OPC și DSVSA, în control la localurile din Poiana Brașov. 12 sportivi au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară

Inspectorii OPC și DSVSA, în control la localurile din Poiana Brașov. 12 sportivi au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară

30 Iul 2016   •   08:22

Mai multe fete de la o echipă de polo şi cei trei antrenori ai lor au ajuns azi-noapte la spitalul din Braşov, după ce au acuzat stări de vomă, diaree şi simptome de toxiinfecţie alimentară. Totul a început după ce echipa a luat masa la restaurantul unui hotel din Poiana Braşov.

În urma sesizării, inspectorii OPC şi cei de la Direcţia Sanitar-Veterinară Braşov au mers în control la restaurantul respectiv.

Inspectorul-şef al OPC Braşov, Sorin Susanu, a declarat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că deși ancheta este încă în desfășurare, iar concluziile sunt preliminare, comisarii nu au găsit probleme majore în restaurantul cu pricina. Potrivit acestuia, nu s-au descoperit probleme mari, cum ar fi produse expirate, ci probleme minore, referitoare la etichetare, care nu ar fi putut duce la o stare atât de deteriorată a sportivelor.

”Trebuie să găsim elementul distinct. Din discuțiile pe care le-am avut cu antrenorii am aflat că s-au consumat produse și în altă locație. În restaurantul din Poiana Brașov au mâncat aseară aproape 100 de persoane, iar doar cele 12 fete s-au simțit rău”, a spus Sorin Susanu, precizând că inspectorii vor continua controalele.

×
Subiecte în articol: toxiinfectie alimentarã
Parteneri
Ce faci când expiră cardul de sănătate? Valabilitatea lui a fost prelungită în pandemie
x close