Antena 3 CNN Actualitate Intervenție spectaculoasă la Dunăre, unde se încearcă scoaterea TAB-ului scufundat în timpul exercițiilor NATO

Intervenție spectaculoasă la Dunăre, unde se încearcă scoaterea TAB-ului scufundat în timpul exercițiilor NATO

Intervenție spectaculoasă la Dunăre, unde se încearcă scoaterea TAB-ului scufundat în timpul exercițiilor NATO
Sursa foto: Foto: Antena 3
21 Iul 2017   •   15:06

Intervenție spectaculoasă la Dunăre, unde se încearcă scoaterea TAB-ului scufundat în urmă cu câteva zile, în timpul exercițiilor SABER GUARDIAN din cadrul NATO.

Operațiunea de scoatere este realizată cu ajutorul unor utilaje furnizate de un operator specializat civil, în cooperare cu structuri din M.Ap.N. 

Un TAB s-a scufundat, în Dunăre, în dreptul localităţii Borduşani, judeţul Ialomiţa, în timpul exerciţiului multinaţional Saber Guardian, desfăşurat în regiunea ţării noastre. 

În tot acest timp, navigaţia pe braţul Borcea s-a desfăşurat în siguranţă, locul de scufundare fiind balizat conform procedurilor, iar căpitănia portului Feteşti a fost informată, a precizat MApN.

Potrivit mapn.ro, Saber Guardian 2017 (SG17) este cel mai mare exercițiu desfășurat în regiunea țării noastre. La SG17 participă 25.000 de militari, din 22 de țări aliate și partenere. Exercițiul, condus de Forțele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR), se va desfășura, în perioada 11-20 iulie, pe teritoriile naționale ale Bulgariei, României și Ungariei.

Obiectivul principal al exerciţiului multinaţional este întărirea capacităţii de reacţie şi de descurajare a ţărilor aliate şi partenere într-un scenariu de apărare colectivă, prin exersarea proiectării forţei.

 

 


 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close