Antena 3 CNN Actualitate Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe

Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe

Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe
Sursa foto: Foto: presidency.ro
09 Iul 2019   •   17:20

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marţi decretul pentru promulgarea Legii privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Proiectul privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe simple pe perioada vacanţei parlamentare, adoptat de Camera Deputaţilor, ca for decizional, pe 12 iunie, este structurat pe următoarele domenii care nu fac obiectul legilor organice: Finanţe Publice şi Economie; Administraţie Publică şi Dezvoltare Regională; Afaceri Interne, Muncă şi Protecţie Socială; Comunicaţii şi Societate Informaţională; Sănătate; Cultură şi Identitate Naţională; Agricultură; Dezvoltare Rurală; Transporturi; Fonduri Europene; Apărare; Prorogarea sau modificarea unor termene prevăzute în acte normative cu putere de lege.

În temeiul art. 115 alin. (1) din Constituţia României, republicată, Guvernul este abilitat ca, de la data intrării în vigoare a prezentei legi, dar nu înainte de încheierea primei sesiuni ordinare a anului 2019, şi până la reluarea lucrărilor Parlamentului în cea de-a doua sesiune ordinară a anului 2019, să emită ordonanţe în domenii care nu fac obiectul legilor organice, se arată în raportul Comisiei juridice.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close