Antena 3 CNN Actualitate Iohannis: „Anvergura relaţiilor noastre politice a ajuns la un punct maxim după vizitele mele la Casa Albă din 2017 şi de săptămâna trecută"

Iohannis: „Anvergura relaţiilor noastre politice a ajuns la un punct maxim după vizitele mele la Casa Albă din 2017 şi de săptămâna trecută"

Iohannis: „Anvergura relaţiilor noastre politice a ajuns la un punct maxim după vizitele mele la Casa Albă din 2017 şi de săptămâna trecută"
27 Aug 2019   •   12:53

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că Parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii a devenit în această perioadă "mai robust şi a dobândit mai multă substanţă şi durabilitate".

„Am discutat cu președintele SUA despre asigurarea unei prezențe militare consistente a SUA în România. În actualul context internațional foarte complex, dimensiunea de securitate și apărare a parteneriatului strategic cu SUA a ajuns la un nivel de excelență. De asemenea, am evidențiat că dincolo de componenta politico-militară, e esențială dezvoltarea cooperării bilaterale și pe alte dimensiuni. În primul rând, cea economică și investițională și am încurajat implicarea americane în proiecte strategice din România. Trebuie să acționăm și pe viitor pentru consolidarea dialogului politic bilateral, a cooperării militare și de securitate, pentru creșterea prezenței investiționale strategice a SUA în România, mai ales în sectorul energetic”. 

"Parteneriatul strategic cu SUA, pilon esenţial al politicii externe a României, a devenit în această perioadă mai robust şi a dobândit şi mai multă substanţă şi durabilitate. Anvergura relaţiilor noastre politice a ajuns la un punct maxim după vizitele mele de la Casa Albă din 2017 şi cea de săptămâna trecută", a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, la întâlnirea cu şefii de misiuni şi consulii generali, cu prilejul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close