x close

Ion Cristoiu: Dacă aș fi mai tânăr, m-aș infecta voit cu COVID-19, în loc să stau cu nesiguranța că mă îmbolnăvesc

de D.G.    |    07 Apr 2020   •   18:57
Ion Cristoiu: Dacă aș fi mai tânăr, m-aș infecta voit cu COVID-19, în loc să stau cu nesiguranța că mă îmbolnăvesc Antena 3

Jurnalistul Ion Cristoiu spune că este nevoie de măsuri urgente pentru ca economia să fie repornită și oamenii să iasă din case.

Analistul a afirmat, la “Gândurile lui Cristoiu”, că certificatul de imunitate sau testarea generală ar putea fi variante.

"Există situația și în Marea Britanie – o altă inițiativă, testarea în masă. Pe lângă faptul că îți dă un certicat de imunitate, vor introduce testarea, așa cum se face cel de beție de poliția rutieră, merge în trafic, te oprește Poliția și prezinți, îți face test pe loc, la fel ca și fiola. Dacă ești bolnav te duce la izolare, dacă nu, mergi la spital și îți dă certificat de imunitate.

Sunt unul dintre puținii care am pledat încă de la declanșarea crizei pentru soluții de continuare a vieții sau ieșire din criză, prin găsirea, dacă nu a unui vaccin, a unei soluții, că dacă o parte a națiunii stă în casă, cealaltă trebuie să muncească.

Oamenii nu mai pot să stea în casă, sunt oameni activi, oameni cu mari probleme, nici nu vreau să mă gândesc că uneori e mai grav să stai acasă și să te gândești că pensiunea dă faliment, că ai de plătit, sau că te-ai îmbolnăvit de coronavirus. Ești angajatul unei firme, dă faliment și te gândești să mergi undeva să câștigi.

Cea mai bună formulă este certificatul de imunitate. Sunt dușamul virusologilor, sunt înnebuniți după rating și simt nevoia să fie prăpăstioși, vin să dea reguli aberante, dacă unul spune că trebuie să ne dăm cu clor pe tălpi, altul vine și zice ...”nu, trebuie să ne dezbrăcăm”.

Dacă aș fi mai tânăr, m-aș infecta voit, în loc să stau cu nesiguranța că mă îmbolnăvesc. Certificatul dă, nu doar posibilitatea de a munci, dar și de a fi liber. Poți merge într-un loc numai cu coronavirusați și știi că nu te mai poți îmbolnăvi. E greu de imaginat cât de liber, puternic se simte un om care știe că, indiferent ce face, nu va fi atins din nou de virus", a spus Ion Cristoiu.

Citeşte mai multe despre:

ion cristoiu
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati