Antena 3 CNN Actualitate Ion Cristoiu, teorie-șoc: De ce a dat Klaus Iohannis semnalul că se apropie sfârșitul crizei

Ion Cristoiu, teorie-șoc: De ce a dat Klaus Iohannis semnalul că se apropie sfârșitul crizei

Jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu afirmă că întrebarea care a rămas încă fără răspuns este dacă nu cumva documentul atribuit prof.dr. Adrian Streinu Cercel, nu a fost de fapt o minge ridicată la fileu preşedintelui Iohannis pentru a câștiga electoratul de peste 65 de ani.

Ion Cristoiu, teorie-șoc: De ce a dat Klaus Iohannis semnalul că se apropie sfârșitul crizei
21 Apr 2020   •   17:43

Ion Cristoiu afirmă că unul dintre principalele semnale date marţi de preşedintele Iohannis, prin declaraţiile de la Cotroceni, este că ne apropiem de sfârşitul crizei şi de aceea şeful statului a părut mai relaxat ca niciodată.

„Astăzi preşedintele a părut alt om. Din câte mi-am dat seama, nu a mai citit de pe prompter. Textul lăsa impresia, corectă din punct de vedere al comunicării, că e al lui. În sfârşit, Klaus Iohannis, la sfârşitul crizei, şi-a găsit ipostaza de adevărat comunicator. Dacă făcea aşa de la început, ar fi fost extraordinar. Cred că toată această înţepeneală a lui de până acum şi-a avut cauza în spaima de a nu pierde electoral. Probabil, ăsta e cel mai bun semn că ne apropiem de sfârşitul crizei şi de aceea a fost astăzi mult mai relaxat ca niciodată”, a subliniat jurnalistul.

Cum preşedintele Iohannis a respins vehement măsurile cuprinse în documentelul Balş, care vizau izolarea persoanelor de peste 65 de ani timp de 12 săptămâni, Ion Cristoiu spune că a făcut o investigaţie proprie şi a descoperit că acest document, care a fost făcut public la 11 aprilie de site-ul presacurata.ro, a fost prezentat ca unul favorabil prof.dr Adrian Streinu Cercel, iar managerul Institutului Balş nu i-a negat nici atunci paternitatea.

„Şi aici rămâne marele mister, întrebarea, eu mi-o pun în continuare, dacă nu cumva acest document a ieşit cumva cu voia dlui Adrian Streinu Cercel tocmai pentru a-i ridica mingea lui Klaus Iohannis. Adică Klaus Iohannis a câştigat acum urieşeşte la electoratul de peste 65 de ani, un electorat cu precădere pesedisto-aldist, al ALDE, şi apariţia ieri a documentului i-a dat posibilitatea să câştige electoral şi chiar a câştigat, liniştindu-i pe oamenii peste 65 de ani. Mult mai important i-a dat posibilitatea dlui Klaus Iohannis să precizeze în sfârşit, să afirme un lucru pentru care eu mă bat de vreo lună de zile. Şi anume, cel decide în legătură cu anumite măsuri, nu cum arată coronavirus, dacă are ochi albaştri sau verzi, măsurile sunt numai ale decidentului politic. La noi, şi documentul de ieri a dovedit asta, a fost o aiureală. Sper ca după acest mesaj al lui Klaus Iohannis se pună capăt. Specialiştii, cum spun eu cioclii apocaliptici, ieşeau pe televiziuni şi ne spuneau ei când începe relaxarea, cât vom mai sta în case, ceea ce e o aberaţie. Nicăieri în lume specialiştii nu ies înaintea decidentului politic. (...) Acest document i-a dat posibilitatea lui Klaus Iohannis să afirme în mai multe rânduri că acela care decide este factorul politic şi nu specialiştii”, a susţinut jurnalistul.

Ion Cristoiu este convins că, după 15 mai, vom intra într-o perioadă de relaxare treptată a restricţiilor impuse de criza coronavirusului şi asta datorită faptului că regimul Iohannis are o trăsătură aparte: imită peste noapte ceea ce fac occidentalii, marile puteri.

„Noutatea acestui mesaj este că, în sfârşit, a anunţat 15 mai ca dată de la care începe relaxarea parţială a măsurilor. Nu m-am mirat. Klaus Iohannis face exact ce fac ceilalţi din Occident. Singura noastră salvare este faptul că suntem în UE, că altfel ne mai ţinea vreun an. Dar Iohannis nu-şi poate permite să facă altceva decât ce fac marile puteri şi era de aşteptat să se anunţe şi la noi o dată de început de relaxare. Sigur va fi o relaxare. Ciudăţenia este faptul că la noi imitaţia e bruscă. În timp ce la ceilalţi e clar, aţi văzut şi Macron şi Merkel au făcut o pregătire, în sensul că ieşeau la un mesaj şi spuneau şi la al doilea aprindeau şi mai tare luminiţa de la capătul tunelului, Klaus Iohannis până mai joi ne spunea că de sărbători vor fi înmormântări şi era sinistru, apocaliptic şi nici vorbă, ne gândeam că mai stăm până la sfârşitul lumii în case, şi deodată a zis . 15 mai e de relaxare. Deci regimul Klaus Iohannis are această trăsătură că imită peste noapte. E clar că nu era ideea lui. Sigur va fi un plan de relaxare că va fi şi la ceilalţi. Părerea mea e să nu ne uităm la televiziunile româneşti pentru că nu punctul de vedere al autorităţilor româneşti contează aici, ci ceea ce fac ceilalţi din Occident. Dacă ei dau înapoi, dl. Klaus Iohannis o să iasă să spună . Deci totul depinde ce ce fac ceilalţi în Occident şi nu de iniţiativa noastră”, a mai spus jurnalistul.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Ion Cristoiu Klaus Iohannis
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close