Antena 3 CNN Actualitate Iustin Covei, fiul unui judecător din Craiova, reţinut în urma unor percheziţii (VIDEO)

Iustin Covei, fiul unui judecător din Craiova, reţinut în urma unor percheziţii (VIDEO)

Iustin Covei, fiul unui judecător din Craiova, reţinut în urma unor percheziţii (VIDEO)
17 Sep 2009   •   09:16

19 persoane au fost reţinute, joi dimineaţă, în urma descinderilor efectuate de procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Crimă Organizată la Craiova. Printre acestea se află şi Iustin Covei, fiul unui magistrat de la Curtea de Apel.

Ulterior, Covei a fost adus la Parchetul General pentru audieri. Se presupune că acesta ar fi capul reţelei de falsificatori de carduri.


29 de percheziţii au fost făcute la mai multe adrese din Craiova, Constanţa şi Bucureşti pentru prinderea unor grupări organizate specializate în fraude cu carduri, care acţionau în special în Australia, Iordania şi Tunisia.

Acţiunile procurorilor se concentrează asupra oraşului Craiova. Acolo s-ar afla capii grupării de infractori.




Procurorii DIICOT au percheziţionat, joi, casa lui Iustin Covei, presupus cap al reţelelor de fasificatori, precum şi pe cea a tatălui său, magistrat de renume în Craiova. Se pare că la domiciliul fiului au fost descoperite dispozitive de clonare a cardurilor precum şi de citire a elementelor de siguranţă ale acestora.

Iustin Covei, certat cu legea din 2002

Iustin Covei nu este la primul conflict cu legea. Fiu de judecător şi nepot al unui procuror al Parchetului de pe langă Curtea de Apel Craiova, Covei are la activ cel puţin şapte dosare penale, primul fiind deschis în 2002.

Tânărul în vârstă de 16 ani, la acea vreme, a spart parbrizul unui autoturism Oltcit, pe motiv că şoferul maşinii ?s-ar fi uitat urât" la el.

În ultimii şapte ani, Covei a fost protagonistul mai multor accidente rutiere şi scandaluri - ultimul produs chiar anul trecut, în iunie. Covei a fost amendat atunci după ce a adresat mai multe injurii unor poliţişti care îi ceruseră sa părăsească pista de raliu improvizată în parcarea unui hypermarket din Bănie.

Un alt incident a avut loc în vara anului 2006, când Covei a agresat pe stradă un tânăr cu care avea un conflict mai vechi. Victima a avut nevoie de 25 de zile de îngrijiri medicale pentru a-şi reveni. Tot în 2006, în ianuarie, Covei a înjunghiat o craioveancă de 18 ani aflată la o petrecere de Revelion.



Dosarul a fost soluţionat cu NUP, după ce victima şi-a schimbat declaraţiile iniţiale. La sfârşitul lui august 2005, Iustin Covei a fost reţinut de oamenii legii pentru că a dezbrăcat în plină stradă un tânar. A fost eliberat însă câteva ore mai târziu. În 2004 s-a ales cu dosar penal după un accident în trafic.

Asta după ce cu două luni înainte, provocase un alt accident rutier, soldat cu rănirea gravă a trei persoane, după ce s-a urcat, fără permis, la volanul unui autoturism Mitsubishi neînmatriculat. În ianuarie 2004, fiul magistratului a fost reţinut dupa ce a provocat un scandal cu bâte şi cuţite într.un bar din cartierul craiovean Sărari.

Dus la secţie, Covei l-a agresat pe subofiţerul care îl ridicase din bar. Nici anul 2003 n-a fost lipsit de incidente. În mai, Iustin Covei a fost prins în flagrant la volanul unui autoturism BMW neînmatriculat, fără a avea permis de conducere.


Antena 3


×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close