Antena 3 CNN Actualitate Justiție A cerut șpagă în două tranșe și merge la închisoare. Fost director al APIA, condamnat definitiv

A cerut șpagă în două tranșe și merge la închisoare. Fost director al APIA, condamnat definitiv

A luat mită și a fost condamnat definitiv pentru asta. Este vorba despre un fost director general adjunct al Agenției pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA), pe care magistrații de la Curtea de Apel București l-au condamnat doi ani și șase luni de închisoare.

A cerut șpagă în două tranșe și merge la închisoare. Fost director al APIA, condamnat definitiv
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Georgiana Adam    |    18 Ian 2024   •   17:13

Anterior, Tribunalul București l-a condamnat pe Bogdan Dumitru Dumitraşcu la 4 ani închisoare, dar pedeapsa a fost redusă de Curtea de Apel Bucureşti la doi ani şi jumătate.

Totodată, vreme de doi ani, fostul director nu mai are voie să ocupe o funcţie publică sau în conducerea APIA, după ce iese din închisoare.

Procurorii DNA au precizat că, în data de 10 decembrie 2021, Bogdan Dumitru Dumitraşcu a pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 2.000 euro pentru a o angaja pe fiica acesteia în cadrul APIA - Structura Centrală şi, ulterior, să o transfere la o agenţie judeţeană, situaţie ce o avantaja din punctul de vedere a domiciliului.

În aceeași zi, directorul APIA i-ar mai fi spus celui care l-a mituit că voia șpaga în două tranșe, respectiv înainte şi după angajare.

În data de 21 decembrie 2021, Bogdan Dumitru Dumitrașcu a primit o primă tranşă, în valoare de 5.000 lei (echivalentul a 1.000 euro), ocazie cu care a fost prins de procurori.

El a mai fost trimis recent în judecată într-un alt dosar pentru instigare la fraudă cu fonduri europene. Concret, el a fost acuzat că a ajutat un fermier din Călăraşi să obţină cu acte false subvenţie pentru o cultură de rapiţă.

×
Subiecte în articol: spaga APIA bogdan dumitru dumitrascu
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close