Antena 3 CNN Actualitate Justiție Inculpații din dosarul Microsoft cer ridicarea controlului judiciar

Inculpații din dosarul Microsoft cer ridicarea controlului judiciar

Inculpații din dosarul Microsoft cer ridicarea controlului judiciar
20 Mai 2016   •   12:30

Inculpaţii din dosarul Microsoft care au rămas cu măsuri preventive în urma condamnării lor de către instanţa de fond au cerut, vineri, ridicarea acestora, în faţa completului de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, instanţa rămânând în pronunţare, anunță Digi24.

 

La termenul de vineri din apel, toţi inculpaţii din dosar, mai puţin omul de afaceri Nicolae Dumitru, au solicitat ridicarea controlului judiciar, pe motiv că acesta nu se mai justifică.

Avocaţii lui Gheorghe Ştefan, Dorin Cocoş şi Gabriel Sandu au susţinut, pe rând, în faţa judecătorilor, că cei pe care îi apără nu reprezintă un pericol pentru ordinea publică şi societate, că măsura controlului judiciar aplicată acestora nu se mai justifică, pentru că nu mai există riscul alterării sau modificării probelor, ele fiind deja trecute prin filtrul unei instanţe de judecată.

Completul de cinci judecători a rămas în pronunţare privind măsurile preventive în cazul inculpaţilor din dosarul Microsoft, urmând să stabilească dacă acestea vor fi ridicate sau menţinute.

Termenul de fond stabilit pentru începerea judecării apelurilor DNA şi ale celor condamnaţi în acest dosar este 26 iunie.

 

 

×
Subiecte în articol: dosarul microsoft control judiciar
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close