Antena 3 CNN Actualitate Justiție Ministrul Justiției propune blocarea radiocomunicaţiilor în penitenciare: Nu s-a reuşit eliminarea convorbirilor

Ministrul Justiției propune blocarea radiocomunicaţiilor în penitenciare: Nu s-a reuşit eliminarea convorbirilor

Ministrul Justiției propune blocarea radiocomunicaţiilor în penitenciare: Nu s-a reuşit eliminarea convorbirilor
26 Mai 2018   •   10:58

Ministerul Justiţiei a pus în dezbatere publică un proiect de lege prin care se doreşte modificarea şi completarea Legii privind utilizarea sistemelor destinate blocării şi întreruperii radiocomunicaţiilor în perimetrele unităţilor din subordinea ANP.

Proiectul vine după ce s-a constatat că prin măsurile adoptate la nivelul sistemului administraţiei penitenciare nu s-a reuşit eliminarea convorbirilor dintre deţinuţi şi alte persoane.

Iniţiatorii explică în expunerea de motive că una dintre modificări (articolul 1 alineatul 2) se referă la extinderea aplicării legii la nivelul tuturor unităţilor din subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) şi al tuturor spaţiilor unde desfăşoară activităţi persoanele private de libertate.

“Textul în vigoare se referă doar la penitenciare, iar potrivit articolului 2 litera h) din H.G. 157/2016 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, penitenciarul este definit ca fiind penitenciarul, penitenciarul-spital, penitenciarul pentru tineri, penitenciarul pentru femei, nefiind incluse aici centrele educative şi centrele de detenţie. Totodată, se creează posibilitatea de a acoperi şi celelalte spaţii din cadrul locurilor de deţinere în care se desfăşoară activităţi cu deţinuţii”, se notează în document.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close