Antena 3 CNN Actualitate Justiție Omul de afaceri Horia Simu, după eliberarea din închisoare: „Voi încerca să demonstrez toată nevinovăția mea în fața noului complet”

Omul de afaceri Horia Simu, după eliberarea din închisoare: „Voi încerca să demonstrez toată nevinovăția mea în fața noului complet”

Omul de afaceri Horia Simu, după eliberarea din închisoare: „Voi încerca să demonstrez toată nevinovăția mea în fața noului complet”
21 Dec 2018   •   15:24

Update: Afaceristul Horia Simu a făcut mai multe declarații după ce a fost eliberat din închisoare în urma deciziei CCR. 

„Vă mulțumesc că sunteți aici. Vreau să îi mulțumesc lui Dumnezeu că pot să îmi petrec Sărbătorile alături de familie. Un moment este în ianuarie. Voi încerca să demonstrez toată nevinovăția mea în fața noului complet. Eu am ispășit această pedeapsă. Mă voi supune justiției din România. Sunt foarte emoționat pentru momentul pe care îl trăiesc”, a spus Horia Simu.

Știrea inițială

Continuă eliberările în dosare grele, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale care a hotărât că modalitățile de constituire a completurilor de 5 judecători de la instanta suprema sunt ilegale.

Instanţa supremă a decis, vineri, suspendarea executării pedepsei în cazul afaceristului Horia Simu. Acesta fusese condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru cumpărare de influenţă.

Executarea pedepsei în cazul său este suspendată până la soluţionarea definitivă a contestaţiei în anulare depuse de Simu, termenul find stabilit în 21 ianuarie 2019.

Săptămâna aceasta au mai fost eliberați din închisoare și fostul deputat Dan Şova, fostul ministru Constantin Niţă şi fostul şef al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei a dispus miercuri suspendarea executării pedepselor în dosarele în care au fost condamnaţi. 

Și Elena Udrea va fi eliberată din închisoare, după ce judecătorii au decis suspendarea pedeapsei de șase ani de închisore în dosarul Gala Bute.

Citește și: Pedeapsa Alinei Bica a fost suspendată. Fosta șefă DIICOT va fi eliberată din închisoare imediat ce decizia ajunge în Costa Rica

 

×
Subiecte în articol: ICCJ eliberat suspendare Horia Simu
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close