Dezbaterea succesiunii în instanța de judecată, în urma unei moșteniri rămase, respectiv, împărțirea averii în instanță, se face atunci cand părțile denumite generic moștenitori, nu se înteleg asupra patrimoniului pe care defunctul l-a lasat în urma lui.
Georgiana Popa, inspector antifraudă fiscală în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală, a fost prinsă în flagrant de DNA în timp ce primea suma de 100.000 de euro, pe care a cerut-o de la un un fost director al Direcției, pentru a o da unui presupus procuror DNA, care ar fi urmat să dea o soluție favorabilă într-un proces care nu exista.
Avocatul Poporului, Renate Weber, le-a transmis, astăzi, membrilor Comisiei de anchetă privind abuzurile asupra minorilor că legislaţia în domeniu ar trebui schimbată, în sensul stabilirii cu claritate a vârstei până la care orice act sexual cu un minor poate fi calificat drept viol.
Sorin Oprescu mai are de aşteptat o lună până va afla sentinţa finală în dosarul mitei de 25.000 de euro pe care procurorii DNA i-au găsit-o în portbagaj în data de 5 septembrie 2015.
Judecătoarea Camelia Bogdan a făcut o serie de acuzații aberante la adresa judecătorilor Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), susţine Grupul de Investigaţii Politice (GIP), luni, pe pagina de Facebook.
Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție din România au decis, astăzi, că Palatul Regal din Mamaia a fost privatizat ilegal, în anul 2003, și că monumentul istoric se întoarce în patrimoniul statului român. Sentința este definitivă.
Ministerul Public a anunţat, astăzi, că fosta Secţie pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) nu mai primeşte plângeri penale împotriva judecătorilor sau procurorilor.
Grupul de Investigaţii Politice (GIP) a publicat un document care arată că fosta judecătoare Camelia Bogdan încercat să se răzbune pe notarul Jean Andrei şi încerca să îi confişte ilegal bunurile familiei.
Daniel Tudorache, fostul primar la Sectorului 1 din Capitală, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de complicitate la trafic de influenţă şi spălarea banilor.
A fost anulată prima amendă pentru nepurtarea măștii de protecție în aer liber, după ce Curtea Constituțională a decis că ordonanța prin care se impune această măsură nu este legală. Într-o intervenție la Antena 3, avocatul Gheorghe Piperea i-a îndemnat pe românii care au fost amendați să ceară și despăgubiri în momentul în care solicită anularea penalizării.
Autorităţile publice şi operatorii economici vor avea obligaţia să pună în aplicare metodele de evaluare a efectelor dăunătoare ale zgomotului ambiental, prevede proiectul de lege adoptat astăzi de Guvern, la propunerea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.
Avem prima amendă pentru nepurtarea măştii, anulată după decizia Curţii Constituţionale. Anularea a fost decisă de judecători, deși motivarea deciziei CCR n-a fost încă publicată în Monitorul Oficial.
Camera Deputaților a aprobat, luni, proiectul de lege pentru desființarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. „Aduce normalitate în sistemul judiciar”, a spus deputatul PNL Cristina Trăilă.
Președintele Consiliului Legislativ face precizări după ce Ludovic Orban a susținut că ordonanța de urgență care prevede obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, adoptată când era premier, a primit avizul Consiliului Legislativ.
Grupul de Investigaţii Politice a arătat că Traian Băsescu, fost preşedinte al României, împreună cu avocatul său, Valeriu Stoica, au apelat la o măsură disperată în ultimul termen din dosarul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).
După decizia CCR privind neconstituționalitatea ordonanței de urgență prin care a fost impusă obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, persoanele care au fost amendate pentru nerespectarea acestei legi vor putea merge în instanță pentru anularea măsurii.
OUG 6/2016, cunoscută ca "Ordonanţa interceptărilor", a fost declarată parţial neconstituţională de CCR, astfel că SRI a primit interzis în activitatea de urmărire penală.
Legea moștenirii 2022. Moștenirea este de două feluri: legală, prin care se oferă anumite drepturi soțului și rudelor defunctului, pe baza unei ierarhii, și testamentară, prin care defunctul este cel care stabilește persoana sau persoanele cărora le revine moștenirea.
Judecătorii Curții Constituționale a României (CCR) au stabilit, marți, că ordonanța de urgență prin care a fost instituită obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise este neconstituțională.
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dat, vineri, un aviz favorabil pentru desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).
Curtea de Apel Bucureşti a dispus astăzi achitarea fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, pentru trafic de influenţă, într-un dosar în care este acuzat de DNA că a intervenit pentru numirea fiicei unui consilier judeţean în Buzău într-o importantă funcţie publică.
Agentul de poliție care a accidentat-o mortal pe Raisa pe trecerea de pietoni nu mai vrea să facă testul poligraf. Avocatul familiei Raisei, Adrian Cuculis, susține că va depune o plângere penală pentru că i se obstrucționează accesul la dosar.
68 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne au fost arestaţi preventiv în 2021, ceea ce reprezintă o creştere cu 79% faţă de anul precedent, iar 141 de angajați MAI au fost inculpați pentru infracțiuni de corupție.
Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație au anunţat că au deschis un dosar pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice după incidentul de luni din Parlament, dintre copreşedintele AUR, George Simion, şi ministrul Energiei, Virgil Popescu.
La aproape doi ani de la sesizarea ANI de către Grupul de Investigații Politice (GIP) în ceea ce privește un depozit de 200.000 de euro din conturile Cameliei Bogdan, judecătoarea exclusă de două ori din magistratură, a venit și răspunsul oficial al autorităților.
Diana Şoşoacă a fost citată, astăzi, la Parchetul General. Ea este audiată în dosarul în care a depus plângere împotriva jurnaliştilor italieni. Senatoarea susţine că se fac presiuni politice de la nivel înalt pentru judecarea dosarelor sale.
Dezvăluiri ireale ies la iveală despre judecătorul Ion Tudoran, cunoscut pentru faptul că motiva decizii din sanatoriul în care era internat. Fostul judecător a făcut circ într-o secţie de Poliţie, cu legitimaţia de judecător, pentru a-şi salva fiul implicat într-o banală tamponare.
Cinci firme sunt urmărite penal de procurorii DNA în dosarul în care fostul primar Marian Vanghelie este acuzat de constituire de grup infracţional, trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu privind fraudarea Economat Sector 5.