Antena 3 CNN Actualitate Justiție Președintele CCR trage un semnal de alarmă Guvernului: Măsurile trebuie luate prin lege!

Președintele CCR trage un semnal de alarmă Guvernului: Măsurile trebuie luate prin lege!

Valer Dorneanu trage un semnal de alarmă către Guvern și spune că măsurile care vizează restrângerea unor drepturi, precum internarea obligatorie, trebuie să fie luate prin lege. Anunțul a fost făcut sâmbătă, de președintele CCR, la un post de telviziune.

Președintele CCR trage un semnal de alarmă Guvernului: Măsurile trebuie luate prin lege!
Sursa foto: Hepta
de Maria Sabu    |    04 Iul 2020   •   17:00

"Măsurile care vizează restrângerea drepturilor - internarea obligatorie - trebuie luate prin lege. Restrângerea unor drepturi, potrivit articolului 53 din Constituţie, se poate face numai prin lege şi numai când sunt îndeplinite condiţiile de stare de urgenţă, periclitarea sănătăţii. Toate condiţiile acestea există, numai că măsura trebuie luată prin lege. 

Regret foarte mult că multe din greşelile care se fac pe plan legislativ - eu nu discut de greşeli politice sau de altceva - ni se pun nouă în cârcă, pentru greşeli evidente. Am declarat mai multe acte normative neconstituţionale pentru faptul că lipsea avizul Consiliului Legislativ, pentru faptul că lipsea avizul CSM, pentru faptul că lipsea avizul Consiliului Economic şi Social

Deocamdată, pentru internarea obligatorie noi avem reglementări doar în domeniul penal. În domeniul sanitar nu avem", spune Valer Dorneanu, la Digi 24.
 

×
Subiecte în articol: guvern CCR Valer Dorneanu
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close