Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, prima reacție după căderea Guvernului Orban: "Soluția corectă, anticipatele!"

Klaus Iohannis, prima reacție după căderea Guvernului Orban: "Soluția corectă, anticipatele!"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Palatul Cotroceni, că moțiunea de cenzură este rezultatul frustrării PSD care a pierdut guvernarea și că în acest moment cea mai bună soluție este declanșarea alegerilor anticipate.

Klaus Iohannis, prima reacție după căderea Guvernului Orban: "Soluția corectă, anticipatele!"
05 Feb 2020   •   18:42

"Cred că este momentul să ne gândim un pic ce avem în spațiul politic. Vedem un guvern liberal care vine cu mult entuziasm, cu foarte multă energie, pe un val popular pozitiv, confirmat de toate sondajele, un guvern care vrea să facă reforme, care vrea vină cu măsuri pentru România.

De cealaltă parte, avem o majoritate pesedistă, frustrată pentru că a pierdut guvernarea, o majoritate care, evident, se va opune cu tot ce are acestor încercări de a îmbunătăți guvernarea de la noi din țară.

Din cauza acestui PSD acum Guvernul nu va mai putea continua reformele începute. Este o situație care a fost de așteptat.

Cu ocazia alegerilor prezidențiale s-a văzut: românii vor altceva", a spus Klaus Iohannis.

Șeful statului a explicat ce va face în continuare.

"Voi convoca partidele parlamentare la o sesiune de consultări care începe mâine, la ora 12.00. Mâine seară, după ce voi termina toate consultările, probabil voi anunța deja persoana desemnată pentru a forma un nou guvern.

Am fost și rămân adeptul alegerilor anticipate. Îmi doresc să intrăm într-o logică care duce spre alegerile anticipate. Dacă însă constat că partidele parlamentare nu doresc acest lucru sau nu reușesc să înțeleagă acest lucru, atunci voi insista ca în continuare să fie votat un guvern care vine cu o agendă reformatoare, un guvern care este construit de și în jurul PNL", a adăugat șeful statului.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close