Antena 3 CNN Actualitate La ce va trebui să renunţe Principesa Margareta, Custodele Coroanei, după decesul Regelui Mihai

La ce va trebui să renunţe Principesa Margareta, Custodele Coroanei, după decesul Regelui Mihai

La ce va trebui să renunţe Principesa Margareta, Custodele Coroanei, după decesul Regelui Mihai
12 Dec 2017   •   09:10

După decesul Majestății Sale, conform normelor fundamentale ale Familiei Regale, Principesa Margareta a devenit regină, ea fiind prima pe linia de succesiune la tron și custode al Coroanei.

Principesa a hotărât să nu folosească titulatura de Regină, atâta timp cât România este republică. Principesa Margareta va trebui să mai ia o decizie importantă în privința reședinței Familiei Regale, scrie bugetul.ro.

În prezent, Palatul Elisabeta este reședința Casei Regale. Totuși, el nu îi aparține Familiei Regale, ci este al statului român. El i-a fost pus la dispoziție Regelui Mihai, pe perioada vieții.

Mai mult, aceleași norme fundamentale (statutul complet al Casei Regale) prevăd ca Palatul Elisabeta să fie reședința oficială a „Regelui și Familiei, pe durata vieții sale”.

„O Regină văduvă sau consortul / consoarta văduvi vor avea dreptul de a locui, pentru restul vieții, într-una dintre reședințele regale, stabilită de Șeful Casei Regale, dar acest drept nu se va extinde pentru foștii sau viitorii soți sau copii lor dintr-o fostă sau viitoare căsătorie, după decesul acestora”, mai spune statutul Familiei Regale.

×
Subiecte în articol: margareta principesa Margareta
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close