Antena 3 CNN Actualitate Lider sindical acuzat de delapidare şi SPĂLARE DE BANI: Dosarul Petromservice

Lider sindical acuzat de delapidare şi SPĂLARE DE BANI: Dosarul Petromservice

Lider sindical acuzat de delapidare şi SPĂLARE DE BANI: Dosarul Petromservice
Sursa foto: Foto:Agerpres
30 Iul 2014   •   08:51

Antena 3 continuă să vă prezinte cazuri clasice de evaziune, delapidare şi spălare de bani, de care nu au scăpat nici măcar sindicatele. Membrii Asociaţiei Salariaţilor din cadrul SNP Petrom SA ar fi fost prejudiciaţi chiar de liderul lor, Liviu Luca, cu peste 40 de milioane de lei. Asta după ce banii lor ar fi ajuns în societaţi off shore din Insulele Virgine.

Procurorii DIICOT au stabilit că acţiunile care le-ar fi revenit acestora au fost vândute către alte firme deţinute de partenerul sindicalistului, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu. Odată transferaţi în strănătate, banii au fost rulaţi prin 22 de societăţi fantomă.

Liviu Luca, cel mai bogat sindicalist, a fost arestat preventiv în dosarul în care a fost acuzat de procurorii DIICOT de delapidarea sindicatului din petrol şi apoi, spălarea banilor obţinuţi.

Mai exact, anchetatorii spun că sindicalistul s-ar fi folosit de membrii comitetului de conducere al asociaţiei salariaţilor, care deţinea 50% din Petrom service, pentru a controla societatea. Printre cei acuzaţi că ar fi acţionat în interesele lui Liviu Luca se află şi sindicalistul Gheorghe Şupeală.
 
Printr-o serie de acţiuni ale acestora, Petrom Service ar fi ajuns să fie controlată de societăţi deţinute de cuplul Vintu-Luca. 

Din acel moment, milioane de euro au fost transferaţi din conturile companiei în cele ale firmei STONECOM, deţinută de omul de afaceri. Banii au fost apoi plimbaţi către firma off-shore deţinute de copiii lui Sorin Ovidiu Vintu iar anumite sume  au ajuns chiar şi la Nicolae Popa, care la acea vreme se ascundea în Indonezia.

Banii ar fi fost spălaţi, susţin anchetatorii, prin 22 de firme din paradisurile fiscale.

Salariaţii asociaţiei au depus plângere penală şi s-au constituit părţi civile în dosar.

Dosarul a fost trimis în judecată şi se află pe rolul Tribunalului Bucureşti.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close