Antena 3 Actualitate Locale Alertă de pestă porcină în două gospodării din Dâmbovița

Alertă de pestă porcină în două gospodării din Dâmbovița

de S.T.    |    02 Aug 2019   •   21:11
Alertă de pestă porcină în două gospodării din Dâmbovița
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Pesta porcină a fost confirmată, vineri, în două gospodării din localitatea dâmboviţeană Poiana, iar autorităţile au acţionat în vederea luării măsurilor necesare, se arată într-un comunicat remis vineri, Agerpres, de către Prefectura Dâmboviţa.

„Centrul Local de Combatere a Bolilor din judeţul Dâmboviţa s-a întrunit astăzi, 02.08.2019, ora 17,30, ca urmare a confirmării apariţiei virusului de pestă porcină africană în judeţul Dâmboviţa, în 2 gospodării din localitatea Poiana din comuna Poiana, în scopul adoptării planurilor de măsuri privind controlul şi combaterea acestei boli şi pentru a aproba deciziile de plasare sub supraveghere. Astfel, s-a luat măsura uciderii porcinelor din gospodăriile afectate, urmând a se realiza supravegherea clinică şi catagrafierea tuturor porcinelor de la nivelul întregii localităţi”, precizează Prefectura Dâmboviţa.

În conformitate cu planurile de măsuri aprobate, s-au stabilit zonele de restricţie şi efectuarea de acţiuni de patrulare a efectivelor Ministerului Afacerilor Interne împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa, în scopul prevenirii transportului de carne sau de porci în interiorul localităţii.

„Solicităm sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurilor dispuse, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele acesteia. Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar din localitate, Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa şi autorităţilor locale. De asemenea, precizăm că proprietarii ai căror animale sunt ucise vor fi despăgubiţi de către stat. Reamintim că pesta porcină africană (PPA) nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire, ea având un puternic impact la nivel economic si social”, se mai arată în comunicatul Prefecturii Dâmboviţa. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close