Antena 3 CNN Actualitate Locale Comuna din România, unde ajutorul social se oferă pe merit: "Oamenii încep munca la 6 dimineața"

Comuna din România, unde ajutorul social se oferă pe merit: "Oamenii încep munca la 6 dimineața"

Primarul unei comune din România a schimbat regulile pentru acordarea ajutorului social. Iată cum.

Comuna din România, unde ajutorul social se oferă pe merit: "Oamenii încep munca la 6 dimineața"
Sursa foto: Profimedia Images
de Claudia Popovici    |    17 Aug 2023   •   17:40

Se întâmplă în comuna Valea Lungă din judeţul Alba, acolo unde cei care se înregistrează pentru a primi ajutor social de la stat trebuie să îndeplinească o condiție. Banii se primesc doar pe merit. 

Ideea a fost aplicată de noul viceprimar care a lucrat ani de zile într-o multinațională. Astfel, beneficiarii de ajutor social primesc bani doar dacă şi muncesc.

Vorbim în acest caz de douăzeci de persoane care primesc ajutor social de la stat, în comuna Valea Lungă din judeţul Alba. Dintre aceștia, patru persoane muncesc la tunsul ierbii, iar restul muncesc la curățenie și adunat deșeurile aruncate în localitate.

Oamenii încep munca de la ora 6.00 dimineața şi primesc ajutor social în cuantum de 160 de lei pe lună, pentru cele 10 ore pe lună în care muncesc efectiv, notează ziarulunirea.ro

În luna iunie 2023, în județul Alba au fost 3.363 de persoane care au beneficiat de ajutor social, iar suma medie plătită lunar a fost de 298.19 lei.

 

×
Subiecte în articol: comuna Alba ajutor social primar
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close