Antena 3 CNN Actualitate Locale Gabriel Bacinschi, fost primar al municipiului Focşani, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Gabriel Bacinschi, fost primar al municipiului Focşani, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Gabriel Bacinschi, fost primar al municipiului Focşani, trimis în judecată pentru abuz în serviciu
Sursa foto: Foto: Monitorul de Vrancea
25 Iul 2019   •   13:53

Gabriel Bacinschi, fost primar al municipiului Focşani, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu, a informat, joi, DNA.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată a lui Decebal Gabriel Bacinschi, la data faptei primar al Municipiului Focşani, judeţul Vrancea, pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi a Mariei Cristina Costin, la data faptei şef Serviciu Investiţii, Administrarea Fondului Locativ din cadrul Primăriei Municipiului Focşani, judeţul Vrancea, pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit", se precizează într-un comunicat al DNA transmis AGERPRES.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis pe masa judecătorilor că, în perioada decembrie 2013 - ianuarie 2014, Decebal-Gabriel Bacinschi, în calitate de primar, cu intenţie, ar fi atribuit în mod direct, către o firmă "agreată", un contract privind obiectivul "Instalaţii de iluminat ornamental în Piaţa Unirii - Municipiul Focşani" şi ulterior ar fi achitat contravaloarea lucrărilor, deşi ştia că preţul acestora este supraevaluat.

În ambele situaţii, arată anchetatorii, edilul ar fi acţionat contrar dispoziţiilor legale, rezultatul acestor acţiuni fiind prejudicierea bugetului local cu suma de 394.855 lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit în cuantum de 267.482 lei de către societatea respectivă.

"În demersurile sale, edilul a beneficiat de ajutorul inculpatei Maria-Cristina Costin, care, în calitatea de şef Serviciu Investiţii, Administrarea Fondului Locativ din cadrul Primăriei Municipiului Focşani, a întocmit şi avizat mai multe documente pentru atribuirea contractului respectiv şi ulterior pentru efectuarea plăţilor. De menţionat este faptul că, la data încheierii contractului, instalarea ornamentelor de sărbători era deja finalizată", se menţionează în comunicat.

DNA informează că Primăria Municipiului Focşani a comunicat că nu se constituie, la acest moment, parte civilă în prezentul dosar penal.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vrancea cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close