Antena 3 CNN Actualitate Locale Mașini vandalizate în Constanța, în cartierul politicienilor | ”Ești furios, dar nu o lua personal”. Mesajul lăsat în parbrizul autoturismelor

Mașini vandalizate în Constanța, în cartierul politicienilor | ”Ești furios, dar nu o lua personal”. Mesajul lăsat în parbrizul autoturismelor

Mai multe mașini au fost vandalizate în cartierul politicienilor din Constanța. Cel mai probabil, autorul este un activist de mediu, pentru că proprietarii mașinilor au găsit pe parbriz un mesaj prin care erau avertizați că autoturismele poluează.

de Cătălina Buzoianu    |    09 Feb 2024   •   17:12

10 mașini au fost vandalizate noaptea trecută, în intervalul orar 21:00-08:00.

În momentul în care au vrut să plece de acasă, proprietarii mașinilor au văzut că au cauciucurile dezumflate, iar în parbriz fusese lăsat un mesaj de atenționare să nu mai folosească astfel de autoturisme, pentru că poluează mediul.

”Atenție! Consumatorul tău de benzină ucide!

Am dezumflat una sau mai multe dintre roțile mașinii dumneavoastră.

Ești furios, dar nu o lua personal. Nu este despre tine, este despre mașina ta. 

Companiile auto încearcă să ne convingă că avem nevoie de mașini mari. Dar SUV-urile și 4x4-urile sunt un dezastru pentru climat. SUV-urile sunt a doua cea mai mare cauză a măririi globale în emisii de dioxid de carbon. În ultimul deceniu, mai mult decât industria de aviație”, este o parte din mesajul găsit pe parbriz de proprietarii mașinilor vandalizate.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți urmări mai multe imagini cu mașinile vandalizate, dar și cu mesajul lăsat pe parbrizul acestora de vandali.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Este vorba despre autoturisme de tip SUV sau jeep, care, în opinia activiștilor de mediu, au emisii de carbon foarte puternice și poluează mediul. Oamenii au sunat imediat la 112.

La fața locului au venit polițiștii care au cercetat zona, au luat amprente de pe autoturisme și vor ridica și imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă, astfel încât, în cel mai scurt timp, să îi identifice pe cei care au vandalizat mașinile.

Vorbim însă de un cartier exclusivist, zona Faleză Nord sau Cartierul Consilierilor, așa cum este cunoscut, o zonă în care au locuințe foarte mulți consilieri locali și județeni.

În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.

×
Subiecte în articol: Constanța
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close