Antena 3 CNN Actualitate Locale O localitate din România a semnat, în premieră, o „declarație de unire” cu Republica Moldova

O localitate din România a semnat, în premieră, o „declarație de unire” cu Republica Moldova

O localitate din România a semnat, în premieră, o „declarație de unire” cu Republica Moldova
21 Feb 2018   •   16:49

Consilierii locali din comuna Parva, judeţul Bistriţa-Năsăud, au adoptat o rezoluţie prin care solicită unirea cu Republica Moldova. Parva este prima localitate din România care facut acest pas, documentul urmând să fie trimis marţi tuturor factorilor de decizie.

 “Vrem să facem ceva pentru a marca cei 100 de ani de la Unire. Declaraţia o vom transmite tuturor factorilor de decizie. Deja sunt politicieni care m-au contactat. Este un gest de solidaritate cu primarii din Republica Moldova. Eu am fost acolo, ei au fost aici, ştiu ce se întâmplă acolo şi cineva trebuie să „ia de coarne” acest taur al Unirii dacă mai vrem să avem hotare. Au fost şi comentarii negative la acest subiect, în sensul că noi nu avem încă apă şi canal şi de ce ne mai trebuie o responsabilitate cu Moldova, dar în 1918 la Unire, nimeni nu a ţinut cont de aceste lucruri”, a declarat primarul comunei Parva, Ioan Strugari.

În declaraţia adoptată de conducerea comunei Parva, se cere factorilor de decizie de la nivel naţional “să facă tot ce le stă în putere pentru reîntregirea ţării în Anul Centenar 2018”.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: România unire
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close