Antena 3 CNN Actualitate Locale Doi ucraineni au fost prinși cu o jumătate de milion de dolari la intrarea în România

Doi ucraineni au fost prinși cu o jumătate de milion de dolari la intrarea în România

Doi cetățeni ucraineni au fost prinși cu o sumă totală de aproape o jumătate de milion de dolari asupra lor, la intrarea în România prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret.

Doi ucraineni au fost prinși cu o jumătate de milion de dolari la intrarea în România
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iul 2023   •   16:57

Informația este transmisă de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmației, Iulia Stan.

Conform oficialului citat, un ucrainean a fost depistat de polițiștii de frontieră în PTF Siret cu suma de 390.000 de dolari.

Bărbatul în vârstă de 50 de ani s-a prezentat, marți, la punctul de trecere a frontierei, susținând că este persoana căreia i-ar aparține suma de 100.000 de dolari, găsită mai devreme în aceeași zi asupra unei femei cu cetățenie română și ucraineană.

Citește și: Un oficial rus relatează că "trupe ucrainene antrenate în Occident" au ajuns în prima linie defensivă a Moscovei la Zaporojie

Individul avea asupra lui un rucsac în care a declarat că se află alți 400.000 de dolari.

În urma unor verificări cu privire la documentele prezentate de cetățeanul ucrainean pentru banii pe care-i deținea și a constatării faptului că există neconcordanțe între declarațiile femeii și ale bărbatului, polițiștii de frontieră s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de Codul Penal român.

După inventarierea valutei din rucsacul bărbatului, s-a constatat că este vorba despre suma de 390.000 de dolari.

Valuta ce a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

"În total, polițiștii de frontieră au confiscat de la ambele persoane suma de 490.000 de dolari și întreprind în prezent verificări în vederea documentării întregii activități infracționale, sub directa coordonare a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți", a arătat purtătorul de cuvânt al poliției de frontieră. 

×
Subiecte în articol: dolari ucraineni PTF Siret Iulia Stan
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close