Antena 3 CNN Actualitate Locale Un elev din Brașov a câştigat medalii de aur la o mulţime de olimpiade

Un elev din Brașov a câştigat medalii de aur la o mulţime de olimpiade

Ştefan Ionel Dumitrescu a participat la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale dedicate elevilor de liceu. Recent, tânărul a primit medalia de aur de la Balcaniada de Fizică, unde a fost cel mai tânăr din lotul României.

Un elev din Brașov a câştigat medalii de aur la o mulţime de olimpiade
Sursa foto: bizbrasov.ro
de Georgiana Adam    |    13 Oct 2021   •   22:35

Elev în clasa a IX-a la  Colegiul „Doctor Ioan Meşotă” din Braşov, Ştefan Ionel Dumitrescu, a obţinut medalii de aur la competiţii la care toţi ceilalţi concurenţi erau cu câţiva ani mai mari decât el.

Este olimpic la Fizică, Matematică, la Lingvistică, dar şi la Biologie.

Cea mai recentă performanţă a elevului din Braşov este medalia de aur obţinută la Balcaniada de Fizică.

Elevul a povestit cum a ajuns în lotul României

„Am aflat, în urma rezultatelor de la Olimpiada Naţională de Fizică, la care am luat premiul I la clasa a VIII-a, că am fost acceptat în lotul României pentru Balcaniada de Fizică, fiind cel mai mic. Au ales să ia şi pe cineva de la clasa a VIII-a, ceilalţi participanţi fiind, în urma rezultatelor, de la clasa a IX-a şi a X-a, practic, ei fiind acum într-a X-a şi a XI-a”, a povestit olimpicul.

Potrivit brasov.net, Ştefan a participat la Olimpiadă şi la Matematică, la Lingvistică şi la Biologie şi a obţinut rezultate remarcabile şi la acestea, în două din cazuri – la Matematică şi Lingvistică – obţinând chiar locul I.

Ştefan Ionel Dumitrescu publică deja lucrări pe un site

„Mie îmi plac, în general, toate ştiinţele, de aceea şi am un site, www.enciclopul.ro, unde îmi public materiale din toate domeniile: şi matematică, ştiinţe naturale, dar şi discipline umaniste. Din când în când mă mai ocup şi cu scrisul, citesc foarte mult şi public recenzii”, mai spune tânărul.

În timpul liber, elevul este pasionat de înot și ski. În plus, îi place să citească şi dedică mult timp şi acestei activităţi.

Cuvinte de laudă pentru Ştefan, adresate de Colegiul Național “Dr. Ioan Meșotă”

Fizica este la rang de mare cinste astăzi, grație performanței obținută de bobocul nostru, Ștefan – Ionel Dumitrescu (IX E)- Medalie de aur la Olimpiada Balcanică de Fizică, competiție internațională individuală, dedicată juniorilor!?

Organizată de către Bulgaria, cu sprijinul Societății Europene de Fizică și desfășurată în format online, Olimpiada a reunit elevi din 15 țări care pe parcursul a 4 ore au demonstrat pregătirea lor în domeniul fizicii. Selecția pentru lotul României s-a realizat pe baza premiului I obținut la Olimpiada Națională de Fizică.

La doar 15 ani, Ștefan a participat deja la numeroase concursuri și olimpiade naționale și internaționale, și s-a remarcat și de această dată prin rezultatul excepțional, care este de fapt confirmarea efortului susținut, a talentului, ambiției și pasiunii pentru fizică insuflată de profesorul său, dl Ovidiu-Florin Tripșa.

Felicitări Ștefan! Felicitări pentru efort, perseverență și performanță!", se arată în postarea transmisă pe pagina de Facebook.

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close