Antena 3 CNN Actualitate Locale Un medic oftalmolog a donat o clinică mobilă Spitalului de Boli Infecţionase din Constanţa

Un medic oftalmolog a donat o clinică mobilă Spitalului de Boli Infecţionase din Constanţa

În plină pandemie de coronavirus, când spitalele au mare nevoie de echipamente de protecţie şi paturi pentru pacienţii gravi, un medic oftalmolog a donat Spitalului de Boli Infecţionase din Constanţa o clinică mobilă. Aici pacienţii vor putea face teste şi vor fi triaţi epidemiologic, înaintea internării. Este un ajutor real pentru medicii care erau nevoiţi să stea în corturi, chiar şi pe timpul nopţii, pentru a prelua bolnavii.

Un medic oftalmolog a donat o clinică mobilă Spitalului de Boli Infecţionase din Constanţa
20 Mar 2020   •   12:14

Medicii din Constanța se pregătesc pentru momentul când spitalul de Boli Infecțioase din oraș ar putea fi asaltat de un număr mare de persoane infectate cu noul coronavirus. Curtea spitalului e în șantier.

Tot acolo va funcționa și o clinică mobilă unde pacienții vor fi triați, înaintea internării.

Clinica mobilă a fost oferită spitalului de un medic oftalmolog și de câteva ONG-uri care au cumpărat-o pentru acțiuni umanitare.

''Este un punct de trecere a unui pacient suspect cu Covid-19, să nu îngrămădim spitalul, să nu intre toată lumea în incinta spitalului, să fie un loc de triaj. Vom aduce teste rapide, plus haine de unică folosinţă pentru pacienţi, echipament de protecţie'', a spus Hicham Mrini, medic oftalmolog.

Organizațiile neguvernamentale din Constanța și întreprinzătorii privați au înțeles că în această perioadă orice ajutor e vital pentru spitale.

Clinica mobilă din curtea Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța este dotată cu aer condiționat, curent și apă caldă. Aici medicii vor consulta pacienți, zi și noapte.

Un medic oftalmolog a donat o clinică mobilă, Spitalului de Boli Infecţionase din Constanţa

 

 

 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close