Antena 3 CNN Actualitate Lovitură pentru Dan Diaconescu. Instanța a anunțat hotărârea definitivă

Lovitură pentru Dan Diaconescu. Instanța a anunțat hotărârea definitivă

Tribunalul Constanța s-a pronunțat, miercuri, prin hotărâre definitivă, cu privire la contestația formulată de procurori față de ridicarea controlului judiciar în cazul fostului realizator și patron de televiziune Dan Diaconescu, acuzat de sex cu minori.

Lovitură pentru Dan Diaconescu. Instanța a anunțat hotărârea definitivă
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Aug 2023   •   17:46

Anterior, Judecătoria Constanţa ridicase măsura controlului judiciar în cazul lui Diaconescu, dar hotărârea nu era definitivă.

"Admite contestația formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța împotriva încheierii din data de 08.08.2023, pronunțată de Judecătoria Constanța, în dosarul penal nr. 20152/212/2023/a2.

În baza art. 4251 alin. (7) pct. 2 lit. a) raportat la 205 din Codul de procedură penală, desființează încheierea contestată şi, rejudecând, dispune: în temeiul art. 348 raportat la art. 207 alin. (4) din Codul de procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar, dispusă în cauză faţă de inculpatul Diaconescu Cristian-Dan (...), măsură pe care o menține, urmând să fie verificată cel târziu până la data de 07.10.2023”, se arată în decizia Tribunalului.

Citește și: Dan Diaconescu, trimis în judecată în dosarul în care a fost filmat pe ascuns cu o minoră

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a anunțat, săptămâna trecută, că procurorii l-au trimis în judecată pe Dan Diaconescu pentru săvârșirea, în stare de recidivă post executorie, a infracțiunilor de act sexual cu un minor în formă continuată și a infracțiunii de folosire a prostituției infantile în formă continuată.

"În sarcina inculpatului s-au reținut următoarele: În jurul datei de 19.11.2020 şi în jurul datei de 22.11.2020, D. C.-D. a întreținut raporturi sexuale şi acte sexuale orale consimțite cu persoana vătămată T. A., cunoscând că aceasta avea la acel moment vârsta de 15 ani şi 4 luni, contra sumei de 300 de lei, în timp ce se aflau în camera unui hotel situat în municipiul București", au stabilit procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

Diaconescu este acuzat şi pentru fapte petrecute în lunile august și septembrie 2020.

"În jurul datei de 20.09.2020 şi în jurul datei de 22.09.2020, inculpatul D. C.-D. a întreținut raporturi sexuale şi acte sexuale orale consimțite cu persoana vătămată T. A., cunoscând că aceasta este minoră şi că practică prostituția, contra sumei de 800 de lei (...), în timp ce se aflau în camera unui hotel, situat în stațiunea Olimp din județul Constanța. În jurul datei de 15.08.2021 şi în jurul datei de 16.08.2021, inculpatul D. C.-D. a întreținut raporturi sexuale şi acte sexuale orale consimțite cu persoana vătămată T. A., cunoscând că aceasta este minoră şi că practică prostituția, contra sumei de 800 de lei (...), în timp ce se aflau în dormitorul apartamentului martorului G. G.-V., situat în cartierul Poarta 6 din municipiul Constanța", au mai precizat procurorii.

×
Subiecte în articol: Dan Diaconescu control judiciar
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close