Antena 3 CNN Actualitate Ministrul de Interne, Lucian Bode: Nu a fost vorba de un incendiu la Institutul Marius Nasta

Ministrul de Interne, Lucian Bode: Nu a fost vorba de un incendiu la Institutul Marius Nasta

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a afirmat luni dimineață că nu a fost vorba de un incendiu la Institutul Marius Nasta din Capitală, duminică seară.

Ministrul de Interne, Lucian Bode: Nu a fost vorba de un incendiu la Institutul Marius Nasta
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    22 Feb 2021   •   09:04

"Din datele preliminare, al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, rezultă că nu a fost vorba despre un incendiu

În al doilea rând, faptul că nimeni nu a avut de suferit, pacienții din unitatea mobilă a ATI au fost mutați preventiv în altă locație. 

Așteptăm raportul final și vom spune din punctul nostru de vedere ce s-a întâmplat acolo, de unde a fost acea degajare de fum, dar ce este foarte important este că nimeni nu a avut de suferit, pacienții au fost relocați în siguranță și n-a fost vorba de un incendiu", a spus ministrul Lucian Bode, luni dimineaţă.

Un anunț de incendiu în caravana mobilă ATI de la Institutul Marius Nasta a fost dat duminică seara, iar zeci de pompieri au venit la fața locului.

Alertă de incendiu la Marius Nasta, dar fără flacără deschisă

Cel care a sunat la 112 a spus că exista flacăra în partea superioară la caravana mobilă, au intervenit 8 mașini de stingere, autoscara, ambulanță cu medic, echipaje de prim-ajutor. Fumul a fost văzut în jurul orei 22.30 și au fost alertate autoritățile. 

În caravana mobila ATI de la Marius Nasta erau 7 pacienți, care nu sunt în pericol. Ei au fost evacuaţi, iar din primele informații, incendiul ar fi izbucnit din cauza unui ventilator aflat pe unitatea mobilă ATI de la Spitalul Marius Nasta.

A fost alertă de incendiu, nu a fost vorba de flacără deschisă.

Rămâne ca pompierii să constate de la ce a pornit focul și dacă a fost sau nu afectat cineva. 

Comunicat Marius Nasta

Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" informează pacienții, aparținătorii și opinia publică în legătură cu faptul că, duminică seară a existat un incident la un ventilator dispus în perimetrul exterior al unității mobile ATI.

Niciun pacient nu a fost rănit în urma acestui incident, iar în prezent pacienți aflați în unitatea mobilă ATI sunt transferați în compartimentul ATI din interior.

Comunicarea oficială a Ministerului Sănătății

Ministerul Sănătății a fost informat despre un incident la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din București. Din primele informații este vorba despre un ventilator exterior la unitatea mobilă ATI din exteriorul spitalului la care s-a înregistrat o degajare de fum. 

În interior se aflau 7 pacienţi. Nu sunt victime. Toți pacienții rămân internați în institut. Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a ajuns la unitatea sanitară duminică seara.

×
Subiecte în articol: Lucian Bode incendiu Marius Nasta
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close