Antena 3 CNN Actualitate Lucruri pe care trebuie să le știi la instalarea unei camere de supraveghere la exterior

Lucruri pe care trebuie să le știi la instalarea unei camere de supraveghere la exterior

Montarea unui sistem de camere de supraveghere la exterior nu ar trebui să mai reprezinte astăzi un lux, așa cum era considerat până nu demult. Astfel, văzute la un moment dat drept soluții de camere destinate exclusiv băncilor sau instituțiilor de tip militar, astăzi, oricine își poate monta un sistem de supraveghere video.

Lucruri pe care trebuie să le știi la instalarea unei camere de supraveghere la exterior
de Georgiana Adam    |    25 Ian 2021   •   11:23

Câtă vreme dorești să fii în siguranță și să ai control permanent asupra proprietății tale, nimeni nu te poate împiedica să achiziționezi și să montezi un astfel de sistem. Lucrurile au devenit și mai simple, odată cu apariția magazinului online comenzi.ro.

Aici, vei găsi o gamă largă de produse destinate siguranței familiei tale, începând cu dispozitive de alertă pentru bebeluși sau sonerii, până la sisteme sofisticate de monitorizare video și pază. Pentru alegerea corectă a unor camere supraveghere exterior însă, trebuie să ai fie stabilite câteva criterii.

Suprafața de supravegheat

Înainte de toate, trebuie să știi ce suprafață ai de monitorizat. Dacă ai de-a face cu un spațiu exterior mic, atunci poți opta pentru un sistem de camere supraveghere exterior cu un număr minim de camere. Acestea îți vor oferi o acoperire completă a zonei, fără a fi nevoie să împânzești curtea cu camere și nici de achiziția unor sisteme de monitorizare savante.

Nu mai punem la socoteală faptul că astăzi poți face monitorizarea chiar tu, de unul singur. Imaginile captate de sistemul tău de camere vor fi disponibile direct pe tabletă sau pe telefon, astfel încât poți urmări ce se petrece la tine acasă, din orice colț al țării ai fi.

Acest gen de soluții sunt ideale pentru cei care pleacă perioade îndelungate în concediu sau care își lasă casa sub supravegherea unei rude ori a unui vecin.

Mai multe camere, mai multe unghiuri acoperite

Dacă dorești mai multă siguranță, atunci ai și posibilitatea montării unui sistem cu mai multe camere supraveghere exterior. Astăzi, pe piață sunt sisteme care pornesc de la 2 și până la 8, 10 sau 12 camere de supraveghere, dacă nu și mai multe.

Totul ține de suprafața pe care o ai de monitorizat, precum și de modul de construcție al casei ori al spațiului comercial. Pentru o curte mai întinsă, spre exemplu, în care avem un spațiu deschis sau o parcare, un sistem cu două sau patru camere poate fi suficient, mai ales dacă acestea au și o rază mare de acoperire.

Sunt camere care au raze de acoperire de 10-12 metri, dar pot ajunge și până la 20 sau 40 de metri, în funcție de preferințe. De asemenea și claritatea imaginilor diferă. Sunt camere setate din fabrică la o anumită rezoluție, pe care nu ai prea multe posibilități, dar sunt și sisteme de supraveghere cu rezoluție înaltă, pe care poți vedea și cele mai multe detalii.

Acest lucru îți poate fi de un real folos în cazul unei spargeri, al unui furt sau al oricărei infracțiuni. Nu în ultimul rând, imaginile captate trebuie stocate pe un suport. Iar cum vechile casete video au dispărut, ai la dispoziție hard-disk-uri de diferite dimensiuni.

Contact:

031-0050198 (3 linii)

 

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close