Antena 3 CNN Actualitate Lumea lui Mircea Badea: Ar putea să mai fie ucişi încă o mie de tineri la Chişinău, că nu s-ar întâmpla nimic (VIDEO)

Lumea lui Mircea Badea: Ar putea să mai fie ucişi încă o mie de tineri la Chişinău, că nu s-ar întâmpla nimic (VIDEO)

Lumea lui Mircea Badea: Ar putea să mai fie ucişi încă o mie de tineri la Chişinău, că nu s-ar întâmpla nimic (VIDEO)
Sursa foto: Mircea Badea
12 Apr 2009   •   23:58

?Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul? este fraza lansată de Mircea Badea şi adoptată de milioane de români din întreaga ţară. Oameni care trăiesc într-o lume în care te întâlneşti la tot pasul cu absurdul, nesimţirea şi, cel mai adesea, cu indiferenţa celorlalţi. Este lumea despre care vorbeşte în fiecare seară Mircea Badea, în emisiunea În gura presei. Este lumea lui Badea.



Unul dintre subiectele dezbătute, duminică, de către Mircea Badea a fost cazul tânărului ucis în timpul protestelor de la Chişinău. Potrivit realizatorului emisiunii "În gura presei", marile puteri ale lumii, cu excepţia Rusiei, ar fi reacţionat altfel în acest caz dacă ar fi avut interese în această zonă. Cum acest lucru nu se întâmplă, Mircea Badea susţine că dacă numărul tinerilor ucişi ar creşte, nimeni nu ar lua nicio măsură. Cât priveşte încercare de muşamalizare a cazului, Mircea Badea este convins că tânărul a fost ucis şi nu a murit intoxicat, aşa cum au anunţat autorităţile din Moldova.

"N-am nicio îndoială că saracul copil a fost omorât, însă la fel de teribil ca moartea unui tânăr este faptul că ar putea să mai moară încă o mie de tineri - să moară ucişi de autorităţile lui peşte prăjit - şi tot nu s-ar întâmpla nimic. Este din ce în ce mai limpede acest lucru. În acest moment, planeta, mă refer aici la Uniunea Europeană şi la Satele Unite ale Americii, în frunte cu porumbelul păcii Obama, nu au niciun fel de interes aici. Şi nu numai că nu au interes, dar nu-şi permit nici măcar să se uite în această direcţie, întrucât Rusia stăpâneşte această parte a planetei. Şi o stăpâneşte cât se poate de autoritar şi de necontestat. Interesele UE în acest moment sunt să menajeze Rusia, americanii au atât de multe probleme la ei acasă, mai ales din punct de vedere economic, încât nu-şi permit acum nici măcar relaţii ceva mai tensionate cu Rusia, darămite un conflict comunicaţional deschis. Pentru ce? Că mor nişte tineri în Republica Moldova", se întreabă retoric Mircea Badea, adăugând că "probabil că într-un context potrivit, dintr-o dată ONU ar fi reacţionat".





Vedeţi înregistrările emisiunii În gura presei


Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Mircea Badea
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close