Antena 3 CNN Actualitate Mama lui Mihai, şoferul român de TIR omorât în Franţa, mesaj pentru şoferii români: "Mă voi ruga în fiecare zi"

Mama lui Mihai, şoferul român de TIR omorât în Franţa, mesaj pentru şoferii români: "Mă voi ruga în fiecare zi"

Mama lui Mihai, tânărul şofer român de TIR omorât în Franţa sub privirile soţiei sale, a transmis un mesaj pentru şoferii români, printr-un mesaj postat într-un grup de Facebook dedicat şoferilor profesionişti.

Mama lui Mihai, şoferul român de TIR omorât în Franţa, mesaj pentru şoferii români: "Mă voi ruga în fiecare zi"
Sursa foto: Facebook
de Alin Tarnovschi    |    22 Mai 2021   •   22:53

Mama lui Mihai Spătaru, tânărul din Brăila care a fost omorât cu o sabie într-o parcare din Franţa, în apropiere de Calais, a transmis un mesaj tuturor şoferilor români, colegi ai fiului ei.

Femeia a intrat pe Facebook, pe un grup dedicat şoferilor de TIR şi a scris următorul mesaj:

"Sunt mama lui Mihăiţă. Eu vă mulţumesc tuturor care aţi fost alături de imne şi pentru ajutorul dat. Aveţi grijă de voi, oameni frumoşi. Drumuri bune şi mă voi ruga în fiecare zi ca Dumnezeu să vă ferească de necaz!".

Comunitatea şoferilor români de TIR a sărit în ajutorul familiei lui Mihai, după ce acesta a fost ucis cu brutalitate în noaptea de 16 spre 17 mai 2021, într-o parcare de pe autostrada N28 din Franţa, în apropiere de Calais, sub ochii îngroziţi ai soţiei sale.

În continuare, trupul neînsufleţit al lui Mihai se află la morgă, în Franţa, acolo unde va rămâne până la finalul anchetei desfăşurate de procurorii francezi. Până astăzi, anchetatorii nu au reuşit să îl identifice pe criminalul cu sabie.

Totuşi, autorităţile române au răspuns la solicitarea Antena 3 şi la cererile lansate de comunitate şoferilor români şi au anunţat că se fac demersuri pentru ca Mihai să ajungă acasă, acolo unde va fi înmormântat creştineşte.

"Ceea ce nu spune presa din România şi cred că este fundamental este că Mihai era rezident în Spania şi lucra pentru o firmă de transport din Spania. Lucra cu un contract legal, nu putea fi altfel. La aceeaşi firmă lucrează şi partenera lui, ambii erau şoferi. Ea era al doilea şofer al TIR-ului.

Firma, noi nu ştim cum arată contractul de muncă semnat de Mihai cu firma respectivă, dar vă asigur, iar noi suntem în permanenţă în legătură cu consulatul de la Madrid şi cu secţia consulară a ambasadei noastre din Franţa, şi lucrurile acestea se desfăşoară cu rapiditate.

Probabil că firma, dacă toate clauzele sunt foarte clare, ţinând cont de tipul specific de accident prin care au trecut, el era în timpul exercitării slujbei lui, dacă nu există o chichiţă avocăţească prin care firma să nu îşi asume astfel de cheltuieli, ei se vor ocupa de toată această repatriere a trupului.

În 99% din cazuri, aşa cum am vorbit ieri la consulatul din Madrid, firma se ocupă. Nimeni, niciodată nu a rămas a nimănui, cel puţin în Europa. Întotdeauna s-au făcut repatrierile", a declarat Oana Ursache, şefa Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

×
Subiecte în articol: şofer român de TIR Franta
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close