Antena 3 CNN Actualitate Mama scriitorului Alexandru Muşina, cercetată pentru trafic de droguri, după ce şi-a cultivat cânepă în grădină

Mama scriitorului Alexandru Muşina, cercetată pentru trafic de droguri, după ce şi-a cultivat cânepă în grădină

Mama scriitorului Alexandru Muşina, cercetată pentru trafic de droguri, după ce şi-a cultivat cânepă în grădină
Sursa foto: Foto: alexandruseres.com
12 Oct 2010   •   16:33

Mama cunoscutului profesor universitar şi scriitor braşovean Alexandru Muşina, o femeie în vârstă de 75 de ani, este cercetată penal  pentru "cultivare de droguri", după ce a cultivat în grădina sa cânepă pentru a-şi susţine lujerii de fasole, informează Mediafax.

Viorica Muşina s-a trezit cu procurorii DIICOT la poartă şi cu dosar de cercetare pentru cultivare şi trafic de droguri, în urma unei sesizări făcute de poliţia locală,

Fiul femeii, Alexandru Muşina, membru al Uniunii Scriitorilor din România,  a trimis o scrisoare deschisă procurorului general, Laura Codruţa Kovesi, şi ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş,pentru a contesta acuzaţia adusă mamei sale.

Femeia a cultivat cânepă clasică în grădina proprie, tulpinile plantei fiind folosite, după o metodă bătrânească, drept suport pentru lujerii de fasole. Seminţele plantei au fost achizionate dintr-o piaţă agro-alimentară din zona unde locuieşte.

Procurorul DIICOT Braşov a declarat că în cazul Vioricăi Muşina s-au urmat procedurile standard, iar după distrugerea culturii de cânepă dosarul a fost închis, fără ca femeia să fie sancţionată, întrucât s-a dovedit că aceasta nu a cultivat cânepa cu scop de consum sau pentru a o vinde.

"Postul de poliţie din comună ne-a sesizat că a identificat o cultură de cânepă în comună. Potrivit procedurilor standard, în măsura în care se poate fără autorizaţie de percheziţie, se poate recolta o probă din planta respectivă. Pentru că era o zonă neîmprejmuită, din curte a fost luată o bucată din plantă care e fost verificată în laborator şi s-a constatat că aceasta conţine o substanţă numită THC, care este interzisă prin lege.", a spus procurorul.

În data de 6 octombrie, ofiţerii DIICOT s-au deplasat la gospodăria din Şinca Nouă a femeii şi au ars cele 103 fire de cânepă, care aveau o înălţime între unu şi doi metri.

Faimosul scriitor este hotărât, însă, să meargă până în pânzele albe pentru a reclama acest abuz.

"Dacă nu veţi lua nicio măsură pentru restabilirea legalităţii şi sancţionarea celor vinovaţi de abuzurile expuse mai sus, am să mă adresez prim-ministrului, apoi preşedintelui Traian Băsescu", mai spune Muşina.

Scriitorul spune că familia sa va apela şi la CEDO pentru a-şi găsi dreptatea.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Brașov trafic de droguri
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close