Antena 3 CNN Actualitate Mandate de arestare pentru trei candidaţi la alegerile locale din Constanţa

Mandate de arestare pentru trei candidaţi la alegerile locale din Constanţa

Mandate de arestare pentru trei candidaţi la alegerile locale din Constanţa
Sursa foto: Foto: impactingorj.com
09 Iun 2012   •   12:46

Autorităţile au emis mandate de arestare pentru trei candidaţi la alegerile locale din judeţul Constanţa, care au oferit ca mită electorală câte 400 lei către şapte persoane, cu solicitarea de a fi votaţi, conform informării transmis Guvernului de chestorul principal de poliţie Ioan-Nicolae Căbulea.
   
Chestorul de poliţie, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerul Administraţiei şi Internelor, a precizat, la videoconferinţa organizată sâmbătă de Guvern cu autorităţile locale, că doi candidaţi se află deja în arest, iar pentru cea de-a treia persoană sunu derulate cercetări în vederea identificării. 
   
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, poliţiştii Secţiei 2 Rurale Mihail Kogălniceanu s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada 31 mai - 02 iunie, mai multe persoane implicate în procesul electoral din comuna Mihail Kogălniceanu au oferit bani alegătorilor, cu scopul de a-i determina să voteze în favoarea unui candidat la alegerile locale din 10 iunie.
   
În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 26 şi 45 ani, au oferit între 200 şi 400 de lei unui număr de şapte persoane din comuna Mihail Kogălniceanu, în scop electoral.
   
Doi dintre suspecţi au fost reţinuţi şi duşi în arestul IPJ Constanţa, fiind acuzaţi de promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri ori alte foloase, în timpul campaniei electorale, precum şi în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat pentru funcţia de primar, consilier sau preşedinte al consiliului judeţean.
   
Cei doi bărbaţi reţinuţi pentru că ar fi oferit sume cuprinse între 200 şi 400 de lei mai multor persoane din localitatea Mihail Kogălniceanu pentru a le determina să voteze în favoarea unui candidat la alegerile locale au fost arestaţi preventiv, vineri seară, de magistraţii Judecătoriei Constanţa, magistraţii emiţând pe numele acestora mandate de arestare preventivă, de câte 20 de zile. De asemenea, pentru cel de-al treilea bărbat a fost emis mandat de arestare preventivă în lipsă, acesta fiind dat în urmărire naţională.
   
Potrivit ministrului delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, în perioada 11 mai-7 iunie, la nivelul întregii ţări, pe timpul campaniei electorale, au fost înregistrate 2.380 de incidente. Cele mai multe au avut loc în judeţele Dâmboviţa (195), Buzău (138), Argeş şi Bucureşti (câte 121), iar cele mai puţine în judeţele Covasna (10), Sălaj (14) şi Harghita (15).
   
Autorităţile au primit, în aceeaşi perioadă, 979 sesizări de infracţiuni  (339 cu autori necunoscuţi, iar 640 cu autori cunoscuţi), pentru care sunt cercetate 955 de persoane. Cele mai multe sesizări cu autori cunoscuţi au fost înregistrate în judeţele Dâmboviţa (97), Neamţ (69), Bacău (50), cele mai multe cu autori necunoscuţi având loc în judeţele Suceava, Neamţ şi Bacău.
   
Din totalul sesizărilor de infracţiuni, 308 au vizat promisiunea, oferirea sau darea de bani pentru votarea unui candidat.
   
Potrivit ministrului Dobre, au fost aplicate 878 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 335.960 lei, cele mai multe în judeţele Brăila (68), Dâmboviţa (55) şi Mehedinţi (43).

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close