Antena 3 CNN Actualitate Martorul cheie în cazul jafului armat din Braşov, protejat de un singur om de ordine

Martorul cheie în cazul jafului armat din Braşov, protejat de un singur om de ordine

Martorul cheie în cazul jafului armat din Braşov, protejat de un singur om de ordine
Sursa foto: Jaf armat Brasov
19 Feb 2009   •   13:32

Victima rămasă în viaţă în urma atentatului armat de la casa de schimb valutar din Braşov este singurul martor care l-a văzut la faţă pe criminal şi singurul care îl poate identifica, fără dubii. Protejarea sa, însă, se reduce la un om de ordine, amplasat în faţa uşii apartamentului propriu, atrag atenţia ziariştii de la Jurnalul Naţional.
Ţinând cont de pericolul în care se află principalul martor al atacului armat de la Braşov, protecţia oferită prin aşa-zisul program de protecţie a martorilor, lasă de dorit. Cu toate acestea, legea este clară.
Un martor protejat este individul care, prin declaraţiile sale, furnizează informaţii şi date cu caracter determinant în aflarea adevărului.
Aceeaşi lege indică şi măsurile de ocrotire: ascunderea datelor de identitate ale martorului protejat, iar în timpul audierilor e obligatorie protecţia declaraţiei martorului. De asemenea, ascultarea martorului protejat se realizează prin distorsionarea vocii şi a imaginii. Legea prevede şi activităţi speciale de protecţie la domiciliu.
Măsurile pot merge până la schimbarea înfăţişării martorilor şi a domiciliilor acestora.
În urma atacului de la casa de schimb valutar din Braşov, o persoană a murit şi două au fost rănite, după ce au fost împuşcate în inimă şi în ochi.
La mai bine de trei săptâmâni, poliţia nu a reuşit să prindă criminalul.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Brașov jaf armat martor
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close