Antena 3 CNN Actualitate Mărturia-şoc a unui elev din microbuzul morții! „A tras cu disperare frâna”

Mărturia-şoc a unui elev din microbuzul morții! „A tras cu disperare frâna”

Mărturia-şoc a unui elev din microbuzul morții! „A tras cu disperare frâna”
17 Iun 2016   •   21:06

Silviu Enache, unul dintre elevii care se afla în microbuz în momentul accidentului, a povestit că a văzut manevra șoferelui de a evita coliziunea înainte de a intra în parapet. Tânărul a spus că se află în stare de șoc deoarece în momentul în care microbuzul a scăpat de sub controlul șoferului a crezut că va muri.  

„Sunt puţin în stare de şoc, pentru că, în momentul în care am văzut că autocarul a scăpat de sub control, am simţit că mor şi, sincer să fiu, am văzut manevra şoferului de a evita coliziunea si apoi a intrat în parapet. Avea undeva la 60-70 la oră”, a spus tânărul, potrivit digi24.ro.

Silviu Enache a explicat că mergeau la Arad la un spectacol și că erau însoțiți de doi profesori. Au plecat din Iași la ora 5 și un sfert, cu doi șoferi, și în drumul spre Arad microbuzul a mai oprit și totul a fost în regulă.

„Ne-am oprit. Apoi am continuat drumul. Totul era în regulă, şi când să coborâm acea vale, totul a scăpat de sub control. Am văzut că domnul şofer a încercat să tragă frâna de motor, după a tras cu disperare frâna si a intrat direct în parapet. Eram pe scaune. Cand s-a produs accidentul, am ieşit toți pe geam, sub autocar”, a spus tânărul.

Un microbuz înmatriculat în judeţul Iaşi a fost implicat, vineri, într-un accident rutier pe DN 1, în zona localităţii Perşani. Autovehiculul a acroşat, în timp ce se deplasa către Sibiu venind dinspre Braşov, într-o curbă la dreapta, un parapet de beton care separa sensurile de mers, răsturnându-se.

Copiii care se aflau în microbuz erau de la Colegiul Naţional de Artă ''Octav Băncilă'' şi de la Palatul Copiilor din Iaşi şi se duceau la un festival la Arad, a declarat, pentru AGERPRES, Camelia Gavrilă, şeful ISJ Iaşi.

Procurorii au deschis un dosar penal în legătură cu acest caz. Iniţial, dosarul a fost deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Făgăraş, însă ancheta a fost preluată de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov, având în vedere complexitatea cauzei.

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close