Antena 3 CNN Actualitate Mașinile și motociclete care fac zgomot ar urma să fie interzise pe timpul nopții | Amenzi uriașe pentru șoferii care nu se conformează

Mașinile și motociclete care fac zgomot ar urma să fie interzise pe timpul nopții | Amenzi uriașe pentru șoferii care nu se conformează

Mașinile și motocicletele care fac zgomot ar putea fi interzise pe timpul nopții. Cei care nu se conformează ar putea primi amenzi usturătoare.

Mașinile și motociclete care fac zgomot ar urma să fie interzise pe timpul nopții | Amenzi uriașe pentru șoferii care nu se conformează
Sursa foto: Pixabay
de Roxana Mihăiescu    |    27 Feb 2024   •   22:00

În București, aproximativ 1,9 milioane de cetățeni sunt nemulțumiți din cauza zgomotului puternic produs de mașini sau de motociclete.

De altfel, traficul rutier este principala sursă de poluare fonică din Capitală.

Din acest motiv, autoritățile caută soluții pentru a rezolva această problemă.

Un proiect depus de Gabriel Rău, consilier general din partea USR, prevede că cei care au mașini sau motociclete puternice sau modificate să nu mai poată circula prin oraș în timpul orelor de odihnă pe timpul nopții, între orele 22:00 – 8:00.

În caz contrar, aceștia ar putea primi amenzi de 5.000 de lei, dacă zgomotul produs de acestea depășește 95 de decibeli.

”Proiectul se referă și la mașini și la motociclete, practic orice autovehicul care produce peste 95 de decibeli noaptea. 95 de decibeli înseamnă cât s-ar sparge asfaltul peste noapte. Vorbim de acele persoane care pentru plăcerea lor trezesc sute, poate chiar mii de oameni doar parcurgând un segment de drum noaptea”, a declarat Gabriel Rău, consilier general din partea USR, notează Știrile Pro TV.

Proiectul urmează să fie votat săptămâna aceasta, în ședința Consiliului General.

×
Subiecte în articol: masini motociclete zgomot puternic
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close