Antena 3 CNN Actualitate Măsurile dure care ar putea închide țara! Restricțiile care dau peste cap viețile românilor

Măsurile dure care ar putea închide țara! Restricțiile care dau peste cap viețile românilor

România este la un pas de carantină! Timp de 30 de zile, circulația pe timpul nopții se va închide în intervalul orar 23.00 - 05.00, școlile vor trece în regim online, masca va fi obligatorie în toată țara, iar magazinele se vor închide după ora 21.00.

Măsurile dure care ar putea închide țara! Restricțiile care dau peste cap viețile românilor
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    06 Noi 2020   •   08:00

Anunțul a fost făcut chiar de președintele Klaus Iohannis. De la masa Executivului, șeful statului a prezidat ședința de Guvern chiar în ziua în care România a depășit 9,700 de noi îmbolnăviri. 

Iohannis a anunțat măsuri ferme pentru a controla răspândirea pandemiei de COVID-19.

„Sunt necesare măsuri ferme, măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei. (...) Școlile să treacă toate în online, angajații și din public și din privat să treacă la telemuncă. Peste tot unde este posibil magazinele trebuie să fie închise cel târziu la ora 9:00 seara, circulația pe timpul nopții trebuie restricționată, petrecerile și cele publice și cele private trebuie interzise. Târgurile trebuie închise.

Portul măștii trebuie generalizat și trebuie să fie obligatoriu iar firmele și autoritățile trebuie obligatoriu să decaleze programul de funcționare astfel încât și transportul public să funcționeze cu o încărcare mult mai mică, permițând în acest fel distanța suficientă”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Cu alte cuvinte, românii nu vor mai avea voie să circule între orele 23.00 - 05.00, masca de protecție va fi purtată în spațiile publice, indiferent de zonă, toate școlile vor trece în regim online, magazinele se vor închide la ora 21.00, angajații vor lucra de acasa, în limita posibilităților, piețele și târgurile se vor închide, firmele vor fi nevoite să își decaleze programul de funcționare, petrecerile vor fi total interzise.

Cine va dori să iasă din casă pe timpul nopții, pentru a merge la muncă, va trebui să facă acest lucru doar pe baza unei declarații pe propria răspundere. Cine nu va avea un astfel de document, riscă să fie amendat, spune premierul Ludovic Orban. 

”Pe timpul nopții va fi permisă deplasarea doar pentru activități absolut necesare. Deplasarea la muncă, deplasarea din motive medicale, deci doar acele deplasări necesare. Va fi o declarație pe proprie răspundere. Posibil să se accepte pe format online, să arăți telefonul. Încercăm să vedem cum o reglementăm astfel încât să nu fie neapărat pe hârtie”, a explicat premierul.

România a doborât, ieri, recordul de noi infectări. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 9.714 cazuri și 121 de decese. 

×
Subiecte în articol: restricţii Klaus Iohannis
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close