Antena 3 CNN Actualitate Media Elan Schwartzenberg a preluat Realitatea TV. Ghiţă - e imposibilă această implicare

Elan Schwartzenberg a preluat Realitatea TV. Ghiţă - e imposibilă această implicare

Elan Schwartzenberg a preluat Realitatea TV. Ghiţă - e imposibilă această implicare
Sursa foto: Foto: Intact Images
01 Mai 2011   •   14:17

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a preluat controlul postului Realitatea TV de la Sorin Ovidiu Vîntu, arestat preventiv pentru şantaj.

Lucrurile par a fi mai complicate însă deoarece Sebastian Ghiţă, cel care l-a reclamat pe Vîntu la Parchet, susţine că este imposibilă implicarea omului de afaceri în managementul postului.

Înainte de a fi arestat pentru 29 de zile în dosarul în care este acuzat că l-a ameninţat pe Sebastian Ghiţă, Sorin Ovidiu Vîntu anunţa, că i-a pregătit o surpriză preşedintelui Traian Băsescu, pe care îl consideră duşmanul său.

Surpriza ar putea fi legată de anunţul public pe care Adunarea Generală a Acţionarilor Realitatea Media, întrunită la Viena, ar urma să-l facă luni, susţin surse apropiate lui Vîntu. Şi anume că Omul de afaceri Elan Schwartzenberg va prelua controlul postului de televiziune Realitatea TV.

Actualul manager, Sebastian Ghiţă, spune însă că Elan Scwartzenberg nu se poate implica în conducerea Realitatea TV.

"Domnul Elan Schwartzenberg nu poate să fie managerul Realitatea. El nu poate să fie implicat în managementul Realitatea", a spus managerul Realitatea Media, Sebastian Ghiţă, potrivit Mediafax.

Acesta susţine că va continua să conducă Realitatea, respectând astfel contractul semnat între Asesoft şi Realitatea Media, în octombrie 2010.

Întrebat ce va face dacă Sorin Ovidiu Vîntu va decide totuşi să îl implice pe Elan Schwartzenberg în managementul Realitatea, Sebastian Ghiţă a răspuns:

"Domnul Vîntu nu are nicio calitate la Realitatea. Domnul Vîntu este o persoană fizică din România".

 


Sebastian Ghiţă, patronul grupului Asesoft, a preluat în toamna trecută managementul postului de televiziune patronat de Vîntu, printr-un contract de 75.000.000 de euro. Din 2002, conform presei, Ghiţă are pe rolul Tribunalului Bucureşti un dosar în care este acuzat complicitate la înşelăciune şi fals în declaraţii, într-o afacere cu produse petroliere. În urma acestei afaceri statul ar fi fost prejudiciat cu 2.000.000 de lei.

În 2006, Evenimentul Zilei a relatat că Sebastian Ghiţă a fost cercetat în alte două dosare. Unul a fost instrumentat de procurori la sesizarea oficiului pentru Combaterea Spălarii Banilor, iar celălalt privea "mafia sistemelor informatice". În ambele cauze s-a dispus neînceperea urmăririi penale.

Elan Schwartzenberg, proprietarul Neocity Group, are o avere estimată la 45-50 de milioane de euro în ultima ediţie a Top 300 Capital. El derulează afaceri în special în domeniul imobiliar.


×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close