Antena 3 CNN Actualitate Media Grupul media al fondatorului eBay lansează un site de "jurnalism social"

Grupul media al fondatorului eBay lansează un site de "jurnalism social"

Grupul media al fondatorului eBay lansează un site de "jurnalism social"
09 Dec 2014   •   14:12

First Look Media, grupul media online al fondatorului eBay, Pierre Omidyar, a lansat un nou proiect de "jurnalism social", informează AFP.

Noul proiect, numit Reported.ly, este condus de Andy Carvin, care a lucrat în trecut la postul public naţional de radio, NPR, la Washington, şi care s-a remarcat în 2011 publicând pe Twitter în timp real o serie de alerte despre primăvara arabă.

Jurnaliştii vor monitoriza mai multe reţele de socializare, precum Twitter, Facebook şi Reddit, cu scopul de a depista noi ştiri mondiale importante şi, apoi, de a le difuza pe aceleaşi platforme.

"Vrem să vă aducem ştirile lumii, în direct, prin intermediul mediilor sociale", a declarat Andy Carvin luni, pe un blog, evocând cu această ocazie lansarea "unui nou proiect de jurnalism social".

"Suntem jurnalişti şi oameni care prezintă ştiri - nu suntem un fel de guru, de staruri rock sau de experţi autoproclamaţi. Nu deţinem toate răspunsurile şi nu pretindem că le-am cunoaşte. Preferăm să ascultăm mai degrabă decât să dăm lecţii altora", a adăugat el.

Grupul First Look Media a fost înfiinţat în 2013 de Pierre Omidyar.


×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close