Antena 3 CNN Actualitate Media Nouă metodă de înșelătorie informatică în România! Utilizatorii Instagram pot rămâne fără datele personale

Nouă metodă de înșelătorie informatică în România! Utilizatorii Instagram pot rămâne fără datele personale

Nouă metodă de înșelătorie informatică! Utilizatorii Instagram pot rămâne fără contul pe site-ul de socializare sau, mai grav, fără datele personale.

de Mia Lungu    |    25 Ian 2023   •   15:41

După metoda SMS-ul, acum atacatorii se folosesc de concursurile false, prin care utilizatorii de Instagram primesc link-uri dubioase, iar dacă acestea sunt accesate pot rămâne fără contul de pe reșeaua socială sau fără datele personale.

"Luăm drept exemplu un mesaj de acest tip pe care l-am primit pe Instagram, care sună așa: 'Am nevoie de ajutorul tău, sunt într-un concurs, poți vota pentru mine?"

Iniţial nu am pus la îndoială verificitatea mesajului, pentru că numele şi pozele erau ale unei persoane pe care o cunosc. Aşa că am zis că o ajut.

Am primit instant al doilea mesaj în care formula de adresare s-a schimbat: 'Vă trimit link-ul de vot, tot ce trebuie să faceți este să-l copiați și să-l trimiteți ca să pot aproba logarea pentru vot'", a precizat reporterul Antena 3 CNN, Elena Predoiu.

Specialiștii avertizează că aceste atacuri pot duce inclusiv la preluarea controlului total asupra dispozitivului pe care îl utilizăm. 

Şi mai grav, în urmă atacului cibernetic, utilizatorii pot rămâne fără datele personale. 

Un astfel de atac cibernetic poate fi direcţionat către 100.000 de conturi odată. Este nevoie ca doar 1% dintre utilizatori să dea click ca atacul să-şi atingă ţinta.

×
Subiecte în articol: Instagram inselatorie datele personale
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close